Am avut un termen de judeacata (in privinta unei contestatii la executarea silita) in data de 14.10 2016, termen in care contestatorul a depus o cerere de modificare a cererii de chemare in judecata, chiar atunci, la instanta.
Intrebarea mea este daca termenul de judecata este de 25 de zile de la data primirii cererii de catre mine (atunci, pe 14, la instanta) sau de 10 zile pana in urmatoarea infatisare care este pe 25 noiembrie.
Avocatul creditorului imi spune sa stau linistit, ca termenul limita este 15 noiembrie ( 10 zile inainte ), dar am gasit art.401 care spune ca termenul este de 25 zile.
Ma puteti lamuri va rog ?
sunteti in situatia prevazuta de art. 204 alineatul 1 din codul de procedura civila, deci avocatul creditorului are dreptate: termenul limita de depunere a intampinarii este cu 10 zile inante d termenul de judecata fixat de instanta.
Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica,daca legea nu prevede altfel.[Art.208(1)NCPC]
Intampinare
timpuriu
in situatia urmatoare ce este de facut ? pentru redactarea unei intampinari s-a angajat un avocat cu doua saptamani inainte de termenul limita de 25 de zile si ... (vezi toată discuția)