avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă angajatorul meu, a fost radiat din Registrul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă angajatorul meu, a fost radiat din Registrul Comerţului, instanţa de judecată de la Secţia de Litigii de muncă, poate obliga pe plătitorul de salarii al meu, să-mi achite diferenţele de salarii neplătite ?

Dacă angajatorul meu, a fost radiat din Registrul Comerţului, instanţa de judecată de la Secţia de Litigii de muncă, poate obliga pe plătitorul de salarii al meu, să-mi achite diferenţele de salarii neplătite ?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 21:36, 10 Noiembrie 2016
Nu are cum sa-l oblige pe actualul angajator la plata salariilor restante de la un alt angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Revin cu detalii, ale cazului meu.
Contractul individual de muncă este trilateral, format din drepturile şi obligaţiile stabilite între : angajator, plătitorul de salarii şi salariat.
Angajatorul a intrat în faliment, s-a închis procedura falimentului şi a fost radiat din Registrul Comerţului.
A rămas numai discuţia şi raportul juridic de muncă, dintre plătitorul de salarii şi salariat.

Este clar stabilit în contractul individual de muncă, faptul că, chiar dacă angajatorul va intra în faliment şi va fi radiat din Registrul Comerţului, locul angajatorului, ca angajator, va fi luat de plătitorul de salarii, ca un continuator al activităţii primului angajator.

Îi sunt opozabile şi plătitorului de salarii - devenit noul angajator, în materia specială, a dreptului muncii, normele autoimpuse, din contractul individual de muncă ?

Faţă de această clauză contractuală, pot obliga - conform Legii 53/2003 actualizată, pe plătitorul de salarii, devenit în prezent, angajator al meu, la care, sunt transferat automat, în interes de serviciu, să-mi plătească toate diferenţele de salarii neplătite şi impozitele aferente ?
Da, poate fi obligat in situatia descrisa de dvs.,mai ales ca exista si un inscris in acest sens.
Este suficiant numai textul articolului din contractul individual de muncă sau pot invoca şi articole din Codul muncii ?
În cazul alternativei - expusă mai sus, care este textul de lege din Codul muncii de invocat ?
Obligatia de plata este prevazuta la art.40 alin.2 lit. c C.mun.

Dvs puteti invoca prevederile c.i.m.

Alte discuții în legătură

Ce texte de lege, asimilează plătitorul de salarii cu angajatorul ? viktorV viktorV 1. Ce texte de lege, asimilează plătitorul de salarii cu angajatorul ? 2. Ce jurisprudență pot invoca în acest sens ? 3. Pot ține în prezent - ... (vezi toată discuția)
Cum funcþioneazã vechimea în muncã viktorV viktorV Stimaţi forumişti, În aceeaşi perioadă de timp, am avut doi angajatori unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale zilei ... (vezi toată discuția)
Legea părţilor, c.i.m., funcţionează între mine, salariat şi plătitorul de salarii b, chiar dacă angajatorul a a fost radiat din registrul comerţului ? viktorV viktorV Sunt în următoarea situaţie : Am lucrat simultan, cu c.i.m. pe durată nedeterminată, la doi angajatori : la angajatorul A între orele 07-15 şi la ... (vezi toată discuția)