avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventar cu probleme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventar cu probleme

Buna ziua
As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect
M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 an cat am lucrat acolo nu s-a facut niciodata un inventar asa cum ceream noi adica cu usile inchise.Inaintea venirii mele cu cateva luni s-a facut un fel de inventar cu usile deschise la care au participat colegele mele de-atunci si in care inventar au trecut cum au putut nr de produse.Acum dupa mai bine de un an s-a facut inventar cu usile inchise si cu comisie de audit si s-a constatat o lipsa in gestiune de 160 mil de lei vechi.Aceasta suma se vrea a fi imputata noua salariatilor acuzati de fel si fel de incalcari(ba ROI ba fisa postului etc).Mentionez ca nici o colega si nici eu nu avem contract de gestiune este stipulata doar in fisa postului aceasta obligatie.
Problema este ca acum dupa faimosul inventar incep sa apara produse care nu mai exista scriptic in stocuri deci sunt in plus.Nu pot fi vandute decat fara bon fiscal ceea ce cred ca nu se poate dar ridica mari probleme asupra comisiei de inventariere.Eu urmez colegelor la comisia de disciplina si vreau sa stiu neaparat cum se face de apar aceste produse in plus pt a putea demonstra ca inventarul nu este bine facut(sau cel putin eu asta cred).La finalul inventarului s-a pus in fata angajatilor care s-au prezentat la comisia disciplinara doar sumele derivate din inventar(suma totala,suma gasita si diferenta ce trebuie imputata) desi era normal sa se prezinte inventarul total .Fac apel la specialistii acestui forum sa ma lamureasca si pe mine in aceasta problema.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:31, 23 Septembrie 2011
buna ziua . as dori daca se poate sa ma invatati si pe mine cum sa fac un inventar...pt un magazin .astept msg sau pe mess. multumesc
Subiectul este foarte vast. Cititi OMFP 2861/2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Imputare lipsuri gestiune user_001 user_001 Povestea mea incepe in felul urmator. Am lucrat la o firma de unde am fost disponibilizat in vara anului trecut in baza restructurarilor interne (punctul ... (vezi toată discuția)