4 frati A+B+C+D, cu titlul de mostenitor obtinut.
Obiectul mostenirii il face un imobil, scos la vanzare.
A are titlu de mostenitor dar a ales sa renunte la partea lui cuvenita din vanzarea imobilului, in favoarea lui B. Astfel ca A imputerniceste pe B sa actioneze cum doreste B.
A nu se prezinta la notar, in ziua semnarii contractului.
Nu stiu insa exact ce anume se va mentiona in imputenicire.
Intrebare: suma rezultata din vanzarea imobilului se imparte la 4? sau 3?
Buna ziua,
Atata timp cat exista deja un certificat de mostenitor privind 4 mostenitori valoarea mostenirii se va imparti in 4.
Ce face fiecare cu banii e altceva.
La moștenire din câte știu eu nu se poate renunța în favoarea cuiva anume. Se poate renunța și atât, masa succesorală împărțindu-se la moștenitorii rămași.
În schimb se poate împuternici cineva să reprezinte interesele moștenitorului care nu poate veni personal, printr-o procură. Cred că la asta vă referiți dvs. Și în cazul ăsta, moștenitorul care nu poate veni va primi aceeași parte din moștenire doar că persoana împuternicită va semna în numele lui.
Acum nu știu dacă o persoană poate avea simultan calitatea și de moștenitor și de reprezentant al altui moștenitor. Dar dacă se poate așa, atunci A,B,C,D vor primi, fiecare, părți egale.
Dacă se urmărește ca A să nu primească nimic iar B să primească de 2 ori mai mult decât C sau D, nu cred că se poate.
Succesiune instanta
parisor
Buna seara!
Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)