avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in strainatate (Germania)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in strainatate (Germania)

Buna ziua! As dori sa stiu care sunt sansele mele sa am parte de un proces de divort in Germania avand in vede ca in Romania s-a realizat casatoria?? Si ce sanse am sa imi revina mie copii si sa raman in casa, din Moment ce sotul nu prea s-a implicat in cresterea lor,dormind de 4 ani separat de mine si de copii in alta camera!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alinachirita , utilizator 17:39, 11 Noiembrie 2016
Daca acum aveti domiciliu comun in Germania, acolo veti divorta. La fel, partajul iti veti face acolo daca imobilul e in Germania.
Va trebui sa va sfatuiti cu un avocat acolo.
Multumesc mult! Avem aici domiciliul comun si copii la fel! Dar pe actele de identitate scrie adresa din Romania! Sa conteze oare? Sau conteaza domiciliul in prezent? Bunurile sunt achizitionate in Romania aici nu avem decat o masina achizitionata si un credit! Multumesc mult pentru raspunsuri!
Am uitat sa precizez ca locuinta in care stam este inchiriata si el plateste Chiria, eu fiind in postnatal si stand acasa cu copii! Multumesc mult pentru raspunsuri!
Nu puteți divorta în România decât dacă va înțelegeți.
Altfel veți divorta în Germania.
Vorbiți cu el și vedeți dacă vrea sa divorțați în România.
În Germania divorțul va costa cel puțin 3000 euro
Daca divortam aici inseamna ca se aplica jutisdictia acestui stat? Multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte!! O zi buna!

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate pescu pescu Suntem cetateni romani cu domiciliul in Canada si doresc sa divortez in Romania. Am doi copii insa nu ne putem intelege unde sa intentam actiunea de divort. ... (vezi toată discuția)
Divortul - cetetean pakistanez vsher vsher Buna ziua, am o prietena din Romania care sa casatorit cu un cetetean pakistanez in pakistan, obtinut actul de casatoria din Romania, lui a fost refuzata ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor ContSters422611 ContSters422611 Buna dimineata! Atat eu cat si sotul, dorim sa divortam legal la notar. Avem o casuta de cateva zeci de mii de euro. Dar nu am pretentii, vreau doar sa ... (vezi toată discuția)