avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in strainatate (Germania)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in strainatate (Germania)

Buna ziua! As dori sa stiu care sunt sansele mele sa am parte de un proces de divort in Germania avand in vede ca in Romania s-a realizat casatoria?? Si ce sanse am sa imi revina mie copii si sa raman in casa, din Moment ce sotul nu prea s-a implicat in cresterea lor,dormind de 4 ani separat de mine si de copii in alta camera!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alinachirita , utilizator 17:39, 11 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt competente instantele de judecata din GERMANIA.

Regulamentul nr. 2201/2003 contine dispozitii referitoare la litigiile cu element de extraneitate in relatie cu un stat membru si anume competenta exclusiva de fond in materie civilia.

Astfel, conform articolului 3 din Regulament sunt competente sa hotarasca in problemele privind divortul instantele judecatoresti din statul membru pe teritoriul caruia se afla:

-resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
-ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
resedinta obisnuita a paratului sau

-in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau

-resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.

Succes.
Sincer nu prea am inteles termenii si care ar fi concluzia? Inseamna ca divortul o sa se desfasoare dupa legile lor? Multumesc foarte mult pentru raspuns!! O zi buna!
Nu am vorbit cu niciun avocat din Romania pentru ca eu nu locuiesc in Romania! Noi suntem stabiliti aici de 7 ani si 2 ani sunt locuiti neîntrerupt la ultima adresa! Din ce raspunsuri am primit aici la dvs pe forum am inteles ca procesul se va desfasura acolo unde s-a locuit o perioada de timp pana in prezent?! Sincer mi-ar conveni sa ne despartim aici deoarece am inteles ca statul german protejeaza mai mult mamele singure! Asa ca daca sotul meu s-a saturat de munca si nu vrea sa mai aiba sotie si copii atunci sa aiba de aface cu cineva care sa îi scoata fumurile din cap!daca mi-ati putea spune care stat cu ale sale legi protejeaza mai mult mamele singure va rog sa îmi spuneti pentru ca acolo am sa intentez divortul! Nici nu stiu motivul, doar ca sotul meu s-a plictisit si vrea altceva!Daca sunteti in colaborare cu vreun barou de avocatura din München va rog sa mi -l recomandati! Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate pescu pescu Suntem cetateni romani cu domiciliul in Canada si doresc sa divortez in Romania. Am doi copii insa nu ne putem intelege unde sa intentam actiunea de divort. ... (vezi toată discuția)
Divortul - cetetean pakistanez vsher vsher Buna ziua, am o prietena din Romania care sa casatorit cu un cetetean pakistanez in pakistan, obtinut actul de casatoria din Romania, lui a fost refuzata ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor ContSters422611 ContSters422611 Buna dimineata! Atat eu cat si sotul, dorim sa divortam legal la notar. Avem o casuta de cateva zeci de mii de euro. Dar nu am pretentii, vreau doar sa ... (vezi toată discuția)