avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca la curs euro prestabilit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca la curs euro prestabilit

Buna ziua, as vrea sa stiu cat de legal este conform prevederilor legale, intocmirea unui contract de munca la un curs euro redus prestabilit, sa zicem 3.8 lei/euro, iar diferenta pana la cursul bnr actual sa fie acordata sub forma de bonus. Deoarece motivul evident este reducerea sumei contributiilor acordate catre stat de catre angajator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 10 Noiembrie 2016
1. Salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat.

2. Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

3. Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.

4. Norme de aplicare a Codului Fiscal
SECȚIUNEA a 3-a - Determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor
pct.14
..........
(5) Transformarea în lei a sumelor obținute, potrivit legii, în valută, reprezentând venituri din salarii realizate în România, se face la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României, astfel:

a) în situația în care veniturile din salarii sunt plătite în cursul lunii sau în cazul încetării raporturilor de muncă, se utilizează cursul de schimb valutar în vigoare în ziua precedentă celei în care se face plata; sau

b) în celelalte cazuri, cursul de schimb valutar în vigoare în ultima zi a lunii pentru care se face plata acestor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in euro la care curs valutar ? m1ha1g m1ha1g Buna ziua, anul trecut am semnat un contract de bursa/practica ce prevede urmatoarea clauza: \"BENEFICIARUL [adica eu] se obligă: c. să profeseze, prin ... (vezi toată discuția)
Impozit pe salariu c_berbec c_berbec Stimate Avocat doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea pe firma a unei autoutilitare sh din germania numerar si fara tva claudiu75 claudiu75 Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din ... (vezi toată discuția)