avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca cu minorul in vacanta.

Buna ziua,
Vrea sa plec cu baiatul in vacanta si fosta sotie nu vrea sa-mi dea declaratie notariala si imputernicire sa pot merge cu minorul in vacanta.Pot cere substitut de semnatura prin tribunal si sa cer sa-mi plateasca cheltuielile de judecata ea?
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
laurentiu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 22:29, 16 Noiembrie 2016
Deja am trimis o notificare prin avocat.Astept sa vad ce-o sa faca.Daca tot nu vrea ,o sa merg in instanta ,dar nu prin ordonanta prezidentiala ca sa nu mai pierd timp, sa fie gata pana la vara.
daca exista o hotarire judecatoreasca de incredintare definitiva si irevocabila investita cu formula executorie nu aveti nevoie de acordul celuilalt ca sa parasiti Romania cu minorul...
Este custodie comuna cu domiciliul la mine. De la pasapoarte mi s-a spus si Politia De Frontiera mi s-a spus ca am nevoie de acordul ei.
Maria, cf. legii nu se poate iesi din tara cu o ordonanta, ea nefiind definitiva prin esenta ei, doar temporara. Este drept ca depinde si de cine e la vama si pe unde iesiti din tara, s-a mai intamplat sa iasa destui cu ordonante de acest tip.
In esenta, dv. ati incercat sa iesiti cu minorul din tara si nu ati reusit sau, sub lumina apelului, nu ati ajuns la granita?
In plus, in opinia mea ordonanta nici nu este admisibila, pentru ca imi pare ca atinge fondul dreptului.
Concret, nu se permite iesirea din tara a unui parinte cu copilul fara acordul celuilalt parinte pentru a preveni eventualitatea unei fugi; acordarea temporara a dreptului de a iesi din tara in mod clar ca ofera partii aceasta posibilitate pe care legea incearca sa o previna, asa incat eu consider ca fondul este atins, anume deciziile parintesti in exercitarea autoritatii comune sunt afectate.
In opinia mea, nici dupa apel nu ar fi trebuit sa puteti iesi din tara pe o ordonanta.
Totusi, ordonanta as face si eu, as schimba insa temeiul juridic la primul termen.
pai si atunci , care este posibilitatea parintelui de a iesi din tara, in conditiile in care celalalt parinte nu este de acord, ca asa vrea el? Parintele si copilul trebuie sa sufere pentru capriciile celuilalt?

Alte discuții în legătură

Excursie in laponia cu minorii de craciun prin suplinirea acordului celuilalt parinte de instanta CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI 1) Excursie in Laponia ( in tara lui Mos Craciun, cum se zice) cu minorii de Craciun prin suplinirea acordului celuilalt parinte de instanta considerati ca ... (vezi toată discuția)
Nu reușesc să merg în nicio vacanță cu copiii în străinătate din cauza lipsei acordului tatălui. ce aș putea face? Ramona Eli Ramona Eli Bună ziua! Am fost căsătorită 10 ani,am divorțat în 2015. În urma căsătoriei au rezultat doi copii (băiat -9 ani, fată-5 ani). Custodia este ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)