Doresc să-mi montez o copertină (1m x 0.5m) deasupra ușii dinspre stradă, casă comună, însemnând că afectează exteriorul clădirii.
La Primărie, secția urbanism, mi s-a zis că îmi trebuie autorizație de construcție, cu tot cu plan de situație și incadrare zonal, extras CF și taxă. Pe forumuri am citit că trebuie doar acordul asociației de porprietari. Vecinii mei deja au pusă copertină deasupra geamului. Cum să procedez?
Casă cu mai mulți locatari (12 familii), dintre care 4 proprietari extratabulari (printre care și eu), restul chiriași la stat, respectiv 2 familii de... etnie nespecificată în curs de evacuare.
Practic sunt proprietar, dar nu în acte. Procesul cu clanul respectiv dureaza de 16 ani, desi noi proprietarii avem o sentință definitivă și irevocabilă. Proprietarul în CF este Statul Român (mai exact Primăria), casa înca nu a fost apartamentată. Pe contractul de vânzare-cumpărare apare bunicul meu, care între timp a murit acum 10 ani.
De ce contează toate astea?
Conteaza pentru ca una este sa fiti proprietar si alta e sa fiti chirias.
Conteaza pentru ca una este sa discutam de o casa comuna pentru 2-3 proprietari si alta e sa discutam de apartamentele dintr-un bloc de locuinte cuprins intr-o asociatie de proprietari.
In fiecare din aceste situatii, cel ce vrea sa faca o modificare constructiva trebuie sa actioneze in mod diferit.
Dar in toate situatiile, in primul rand mergeti la primarie pentru ca primaria aproba asemenea lucrari.
Am înțeles. După cum am precizat la început, am fost la Primărie și mi s-a spus că am nevoie de exact aceleași acte și autorizații pentru o bucată de platic prinsă în 2 șuruburi ca pentru un bloc de 100 de etaje construit cu fundație. Ce altceva îmi puteți sugera?
Discutati cu vecinii, cu presedintele asociatiei daca aveti asociatie si vedeti cum au procedat altii. Apoi prindeti acea bucata de plastic cu doua suruburi deasupra usii si nu mai mergeti la primarie daca asa au facut si altii.