avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa de munca

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca salariatii unei institutii publice ( bugetara) , platita din fonduri pubice, pot beneficia de grupa de munca (a II-a)
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 14 Noiembrie 2016
Da, pot beneficia de grupa a II-a de munca si acesti salariati.
Revin asupra intrebarii mele cu o alta. Care sunt pasii care trebuie urmati pentru incadrarea in grupa de munca?
Institutia publica trebuia sa depuna o documentatie la ITM pentru ca locul de munca sa fie incadrat in conditii deosebite sau speciale de munca.

Angajatorul impreuna cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor trebuia sa intocmeasca tabele cu salariatii care lucreaza in acele conditii.

Angajatorul era obligat să depună la casele teritoriale de pensii, la definitivarea contractului colectiv de muncă, avizul inspectoratului teritorial de muncă prin care se dovedeşte încadrarea locurilor de muncă în condiţii deosebite şi lista cuprinzând categoriile profesionale care lucrează în aceste locuri de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca. DANIEL BUDISAN DANIEL BUDISAN Personalul care lucreaza într-un salon de coafura beneficiaza de grupa de munca? (vezi toată discuția)
Grupele 1 si 2 taiate din 1 aprilie 2001 la o intreprindere metalurgica Lamax Lamax Buna, lucrez la o int.metalurgica (otelarie) in acelasi loc de munca din 1978 si din 1 apr 2001 s-au taiat grupele. pe parcurs am fost privatizati de 2 ori ... (vezi toată discuția)
Contabil ferma - grupa a ii a???? Monica H. Monica H. intrebare: o persoana care a lucrat ca si contabil de ferma agricola beneficiaza de grupa a II a de munca??? in ce conditii (temei legal)??? multumesc. (vezi toată discuția)