avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POT ADJUDECA FARA LICITATIE IN ACEASTA SITUATIE ?
Discuție deschisă în Executare silită

POT ADJUDECA FARA LICITATIE IN ACEASTA SITUATIE ?

Am de executat suma de 45.795 lei . Zilele urmatoare se va face evaluarea in vederea vinzarii la licitatie a imobilului . In cazul in care valoarea va fi egala sau mai mica decit cea mentionata , pot cere executorului sa nu mai efectuesze licitatia , iar eu sa adjudec la valoarea experizei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 19:34, 10 Noiembrie 2016
Doamna, nu puteti adjudeca decat daca e vb de licitatie.

A ADJUDECÁ adjúdec tranz. (bunuri) A atribui persoanei care în cadrul unei licitații oferă o sumă mai mare.

Teoretic, chiar daca s-a evaluat la o suma, se poate obtine mai mult. Iar daca practic, veti adjudeca in contul creantei, pt diferenta va ramane dator.

ps- toate intrebarile despre o problema, se pun in acelasi topic, nu mai deschideti subiecte noi.

Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
ma i ntereseaza daca suma este mai mica sau egala , sa pot cere imobilul in cotul creantei fara licitaie . acum este mai bine ??
Nu aveti cui sa cereti decat debitorului, puteti sa incheiati un contract de dare in plata a imobilului , dar nu cred ca va convine ca s-ar stinge si datoria si ramaneti cu executorul in carca ca trebuie platit pt ca practic, dvs renuntati la executare.
s a facut contract cu executorul , s a latit excutorul , s a facut somatia de plata .....ar urma licitatia . deci acum dupa evaluare daca suma este egala sua mai mica pot cere imobilul fara lititatie ?? acum este si mai clar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)
O intrebare! daca in cazul unei executari silite, nu sa prezentat ... Robert157 Robert157 O intrebare! Daca in cazul unei executari silite, nu sa prezentat nimeni nici la al treilea termen, care este procedura in continuare. Se mai diminueaza ... (vezi toată discuția)