avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa timbru indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa timbru indreptare eroare materiala

Se plateste, dupa noul cod de procedura civila, taxa de timbru de 20 lei pentru cerere indreptare eroare materiala intr-un dosar de executare silita?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:34, 12 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Pentru cererile de indreptare eroare materiala nu se achita nciun fel de taxa de timbru.
In cazul in care cererea de indreptare materiala a fost admisa,cheltuielile fac tue departe in acste cereri vor fi suportate de stat din fondul constituit potrivit legii,cand cererea a fost respinsa,cheltuielile vor fi suportate de parte potrivit drepului comun[Art.447 NCPC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cerere indreptare hotarare judecatoreasca si limite aplicare Apollo11 Apollo11 Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca favorabila mie dar in care s-a strecurat o greseala in text . Pe langa declaratia mea si tot ce tine de cauza mea, ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces civil instanta de fond nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor de judecata .Am facut recurs care mi-a fost admis dar in condica scrie si suma ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala Andrei2014 Andrei2014 Buna ziua, Intr-o sentinta ramasa definitiva dupa apel, numele unei parti nu este complet, adica nu are trecut si al doilea prenume. Trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)