avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Lucrez la o societate de care in urma cu 3 luni si-a schimbat actionarul majoritar.

-Am ramas cu un nr de zile CO din anul 2015 neefectuate, noul actionar majoritar este obligat sa:sorry:u nu sa-mi acorde anul acesta 2016 sau in 2017 nr de zile ramase ?
Cel mai recent răspuns: Costel2015 , utilizator 19:42, 11 Noiembrie 2016
Art.146 alin.2 C.mun. dispune urmatoarele : In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

Asadar, in speta, angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la data de 01.07.2017.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna vasy_282828 vasy_282828 Am incetat contractul individual de munca la unitatea X in anul 2016. Am ramas cu zile de co din anul 2015 neefectuate pe care le am efectuat in anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa ccc Tedeea Tedeea Buna. Am tot citit articolele de aici in legatura cu acordarea CO dupa CCC dar as vrea totusi o clarificare. Intre 2015- aprilie 2017 sunt in concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)