avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Am incetat contractul individual de munca la unitatea X in anul 2016.

Am ramas cu zile de co din anul 2015 neefectuate pe care le am efectuat in anul 2016.
Acum vor sa mi considere zilele de co din 2015 efectuate in 2016 ca fiind zilele de co aferente anului 2016,asta numai ca sa-mi scada zilele neefectuate in anul 2016.
Am vb cu cineva la ITM si imi zice ca daca nu fac dovada ca zilele din 2015 nu le am putut efectua din cauza ca au avut nevoie de mine,ca nu s-a putut in 2015.....nu am castig de cauza
Imi vor cere documente doveditoare (ITM-ul) ca nu am putut sa le fac in anul in care erau aferente,iar eu nu am astfel de documente.
Pot sa am castig de cauza si sa solicit ITM-ului sa mearga in control la unitate si sa-mi fie platite zilele de co pentru anul 2016 neefectuate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 16 Decembrie 2016
Nu este adevarat ce sustine ITM-ul ... CO neefectuat in 2015 se poate lua pana la 01.07.2017

Art.146 C.mun.
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

La ITM nu se depun copii dupa cererile de acordare a CO , insa il puteti sesiza pentru refuzul de acordare a concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Costel2015 Costel2015 Lucrez la o societate de care in urma cu 3 luni si-a schimbat actionarul majoritar. -Am ramas cu un nr de zile CO din anul 2015 neefectuate, noul actionar ... (vezi toată discuția)
Recuperare concediu de odihna neefectuat datorita concediului de crestere copil mass mass Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in privinta concediului de odihna al sotieii mele! In iulie 2015 sotia mea a nascut, pana la data nasterii nu a efectuat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)