avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calitatea de martor în dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calitatea de martor în dosar penal

Bună seara,
vă reţin atenţia cu o problemă...
sunt din Iaşi şi în această vară am făcut o plângere penală îndreptată unei instituţii cu sediul în Bucureşti. Cazul a fost preluat de către poliţia de sector.
Astăzi am primit o citaţie prin care sunt chemat săptămâna viitoare, în calitate de martor, la parchetul tribunalului Iaşi.
Eu sper că e vorba de plângerea mea, dar numărul dosarului cauzei pentru care sunt chemat la Iaşi diferă de cel al dosarului înregistrat la Bucureşti, iar procurorul de serviciu nu a vrut să-mi dea nici un detaliu despre caz.
Vreau să vă întreb?
- Ce presupune calitatea de martor? Pot fi denumit generic martor, chiar dacă eu am făcut plângerea penală? Sau, cine ştie, pot să mă duc acolo ca martor şi să mă trezesc că, de fapt, sunt învinuit de ceva?
- Este posibil să fie vorba de dosarul cu plângerea mea, chiar dacă numerele de înregistrare diferă? Adică, aceeaşi cauză poate avea un număr la Bucureşti şi altul la Iaşi?

Vă mulţumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: tushu , utilizator 17:25, 12 Noiembrie 2016
După ce veți ajunge la audiere veți afla.
Legea va da dreptul sa fiți însoțit de avocat la audiere.

E posibil sa fiți martor.
Pentru a putea fi informat ar trebui studiat dosarul penal.
Pot studia dosarul inainte de a da vreo declaratie?
Daca ati sesizat organul de UP pentru savarsirea unei infractiuni in urma careia ati suferit o vatamare, veti fi audiat ca persoana vatamata, nu ca martor.
Daca sunteti chemat in calitate de martor intr-un dosar penal, nu o sa aveti dreptul sa studiati dosarul.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Citatie biroul investigatii criminale Risingshadow Risingshadow Buna ziua! Am primit azi o citatie de la Biroul Investigatii Criminale, inmanata de niste domni de la Politie cum ca, sa ma prezint la o sectie de politie ... (vezi toată discuția)
Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)