avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament

mama s-a casatorit in Spania cu un cetatean de origine Spaniola insa vrea sa vina in Romania sa se casatoreasca si aici civil.Pe mine ca si singurul ei fiu ma afecteaza cumva aceasta casatorie civila a mamei in Romania ,Ma refeream daca dupa moartea mamei voi fi nevoit sa impart apartamentul cu sotul mamei?si o alta problema bunica a facut contract de vanzare cumparare mamei cu clauza de intretinere prin uzufruct bunica a decedat casa acum e a mamei nu trebuia mama cumva sa ma treaca in actele apartamentului intrucat mama mai iare un frate dupa moartea mameui apartamentul cui va ramane?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 12 Noiembrie 2016
Ma refeream daca dupa moartea mamei voi fi nevoit sa impart apartamentul cu sotul mamei?

Da, va va afecta, sotul acesteia va mosteni si el 1/4 din casa.

nu trebuia mama cumva sa ma treaca in actele apartamentului intrucat mama mai iare un frate dupa moartea mameui apartamentul cui va ramane?

Nu trebuia, mama e singurul proprietar, fratele ei nu are vreun drept. Dupa moartea mamei, veti mosteni apartamentul, insa veti imparti cu sotul ei.

Vorbiti cu mama sa va doneze acuma casa si sa isi pastreze drept de abitatie viagera pe o camera.

S-a casatorit civil acolo in Spania sau numai religios ?
Daca s-a casatorit civil acolo, nu se va mai casatori civil aici, ci doar inregistreaza si aici casatoria.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sot maria.dinca maria.dinca buna ziua, in urma succesiunii dupa tatal sotului, casa i-a ramas acestuia cu obligatia sa o intretina pe mama sa pana la moartea ei (clauza viagera). ... (vezi toată discuția)
Bun propriu - casa - madalinaleonte madalinaleonte Buna ziua! Mama a primit o casa de la actualul sot (casatorita doar religios),cu drept de habitatie pentru el,cu contract de vanzare-cumparare. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)