Bună ziua ! Mama mea se confruntă cu următoarea problemă:
-apartamentul este cu 4 camere dar de 14 ani 2 calorifere sunt debranşate,cu acordul administratiei si de o firmă autorizată.
-in acest timp ( 14 ani ) a plătit factura de caldură pentru 2 camer +dependinţe.
-iarna trecută (2015-2016) a fost trecută la întreţinere cu plata incălzirii pe întreg apartamentul de 4 camere.
-în urma sesizărilor lunare făcute la administraţie nu a primit niciun răspuns scris ci doar mesaje verbale de genul : că nu poate dovedi că e debranşată ( i-a chemat şi le-a arătat), că de ce nu mai are actul de debranşare de acum 14 ani ?!! (cu toate că la insistenţele unor membrii ai comitetului au găsit chiar la administraţie o copie din 2002 a acestuia ), că să aibe răbdare că se va rezolva, că pentru moment să nu plătească că vor găsi ei o soluţie, etc. şi tot aşa până în prezent. Ieri s-a afişat lista şi surpriză !: problema tot nu s-a rezolvat, ba chiar i s-au calculat şi penalizări- probabil ca să mai aibe ce fura !!. Mama a refuzat să plătească întreţinerea în această perioadă , adică HOŢIA lor. De ce ? Pentru că a mai păţit ceva asemănător când a fost plecată 5 luni , cu cerere de scoatere de la plata întreţinerii ( cerere aprobată de administraţie!!!) şi totuşi a plătit toată perioada de absenţă integral : ,, .....dvs. plătiţi că rezolvăm noi cumva...." .asta a fost în 2013 tot iarna şi nu s-a rezolvat nici până azi. Întrebare : unde ne adresăm în continuare ca să rezolvăm problema rapid şi definitiv ? Ce foruri superioare există care să poată rezolva problema şi fără deplasări ale mamei căci momentan din cauza unor probleme cu picioarele nu se poate deplasa şi nu-mi pare normal să ne pierdem noi ceilalţi timpul pentru a îndrepta mârlăniile altora .Chiar dacă are 75 de ani este totuşi o intelectuală cu studii superioare şi nu poate fi prostită chiar aşa uşor. Cei care au greşit să plătească greşala . Dar este oare o greşală ? Vă rog sfătuiţi-ne cum să procedăm , unde să facem sesizări. Vă mulţumesc şi aştept veşti. Cu respect, A. Capşa
În iarna 2013 a plătit tot pt 2 camere doar că nu au ţinut cont că a fost plecată timp de 5 luni din Bucureşti şi nu s-a făcut reducerea aferentă. A fost trecută cu 4 camere din iarna 2015-2016 (iarna trecută ). În ultimii 3-4 ani dacă reţin bine s-au schimbat 2 "conduceri" , au fost găsiţi cu fraude mari, stiu că unul dintre membrii a fugit şi l-au găsit pe la Piatra Neamţ. A fost scandal mare, iar cei de acum nu ştiu ce hram poartă, dar locatarii sunt nemulţumiţi, preşedintele e foarte obraznic, refuză să discute sau să dea socoteală pt ceva. Pe membrii din comitet care s-au oferit să caute ei copia după decizia de debranşare a mamei (mai ales că se ştia anul şi luna), iniţial i-a dat afară din birou şi numai în urma ameninţărilor au reuşit să-l convingă. Aş trimite şi eu o scrisoare cu confirmare la preşedinte, dar nu ştiu ce să scriu, dacă am acoperire legală (sunt unica fiică ) şi dacă pot fi luată în seamă. Îmi ajut mama şi financiar, dar nu vreau să iau de la gura copiilor ca să plătesc hoţiile altora. E vorba de aproape 800- 900 lei pe care trebuie să-i dăm în plus, adică sa-i facem " cadou".
@ ynocentta conform legi 230/2007 cum se calculeaza si se repatizeaza cheltuielile ptr caldura ? pe numar de calorifere ? cu toate ca acum 14 ani debransarea s-a facut de o firma autorizata , aceasta firma a determinat si SET-ul ? cum poate calcula administratorul caldura daca un apartament nu isi modifica suprafata utila si doar nr de calorifere , si ptr acestea probabil nu se cunoaste suprafata radianta , conducerea asociatiei este acoperita de lege . mai ales ca ulterior anului 2006 debransarea partiala este ilegala
Să înţeleg că de acum va plăti pt 4 camere, chiar dacă numai 2 au calorifere ?
Până acum 2 ani au avut contoare, acum sunt pe pauşal. Nimeni de la administraţie nu i-a atras atenţia că ar fi în ilegalitate. Probabil nu ştiu nici ei. Oricum vă mulţumesc din suflet pt implicare şi sfaturi. Vă doresc o seară frumoasă şi dacă mai aveţi vreo sugestie o primim cu drag.
Daca sunteti din Bucuresti si nu mai aveti in posesie procesul-verbal de debransare, mergeti la sediul de sector al RADET si solicitati o copie a procesului-verbal de debransare.
Daca sunteti din alt oras, atunci la furnizorul local.
Daca nu va pot da o copie dupa procesul verbal de debransare, atunci sa va dea in scris ca apartamentul mamei dvs este debransat si ce suprafata a ramas incalzita.
Daca RADET sau furnizorul local nu va au in evidenta, sunteti buna de plata.
Faptul ca v-ati debransat cu acordul asociatiei si cu o firma autorizata nu este suficient. Procesul trebuie finalizat cu obtinerea unui proces-verbal din partea furnizorului de energie termica.
Caldura radet
rosurobert72
buna ziua.ma numesc Robert si locuiesc in bucuresti sect 6.in urma cu 3 ani am ramas fara calorifere(au fast furate in timp ce zugraveam),nu am mai cumparat ... (vezi toată discuția)