avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz la calculul intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz la calculul intretinerii

Bună ziua ! Mama mea se confruntă cu următoarea problemă:
-apartamentul este cu 4 camere dar de 14 ani 2 calorifere sunt debranşate,cu acordul administratiei si de o firmă autorizată.
-in acest timp ( 14 ani ) a plătit factura de caldură pentru 2 camer +dependinţe.
-iarna trecută (2015-2016) a fost trecută la întreţinere cu plata incălzirii pe întreg apartamentul de 4 camere.
-în urma sesizărilor lunare făcute la administraţie nu a primit niciun răspuns scris ci doar mesaje verbale de genul : că nu poate dovedi că e debranşată ( i-a chemat şi le-a arătat), că de ce nu mai are actul de debranşare de acum 14 ani ?!! (cu toate că la insistenţele unor membrii ai comitetului au găsit chiar la administraţie o copie din 2002 a acestuia ), că să aibe răbdare că se va rezolva, că pentru moment să nu plătească că vor găsi ei o soluţie, etc. şi tot aşa până în prezent. Ieri s-a afişat lista şi surpriză !: problema tot nu s-a rezolvat, ba chiar i s-au calculat şi penalizări- probabil ca să mai aibe ce fura !!. Mama a refuzat să plătească întreţinerea în această perioadă , adică HOŢIA lor. De ce ? Pentru că a mai păţit ceva asemănător când a fost plecată 5 luni , cu cerere de scoatere de la plata întreţinerii ( cerere aprobată de administraţie!!!) şi totuşi a plătit toată perioada de absenţă integral : ,, .....dvs. plătiţi că rezolvăm noi cumva...." .asta a fost în 2013 tot iarna şi nu s-a rezolvat nici până azi. Întrebare : unde ne adresăm în continuare ca să rezolvăm problema rapid şi definitiv ? Ce foruri superioare există care să poată rezolva problema şi fără deplasări ale mamei căci momentan din cauza unor probleme cu picioarele nu se poate deplasa şi nu-mi pare normal să ne pierdem noi ceilalţi timpul pentru a îndrepta mârlăniile altora .Chiar dacă are 75 de ani este totuşi o intelectuală cu studii superioare şi nu poate fi prostită chiar aşa uşor. Cei care au greşit să plătească greşala . Dar este oare o greşală ? Vă rog sfătuiţi-ne cum să procedăm , unde să facem sesizări. Vă mulţumesc şi aştept veşti. Cu respect, A. Capşa
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:10, 13 Noiembrie 2016
În iarna 2013 a plătit tot pt 2 camere doar că nu au ţinut cont că a fost plecată timp de 5 luni din Bucureşti şi nu s-a făcut reducerea aferentă. A fost trecută cu 4 camere din iarna 2015-2016 (iarna trecută ). În ultimii 3-4 ani dacă reţin bine s-au schimbat 2 "conduceri" , au fost găsiţi cu fraude mari, stiu că unul dintre membrii a fugit şi l-au găsit pe la Piatra Neamţ. A fost scandal mare, iar cei de acum nu ştiu ce hram poartă, dar locatarii sunt nemulţumiţi, preşedintele e foarte obraznic, refuză să discute sau să dea socoteală pt ceva. Pe membrii din comitet care s-au oferit să caute ei copia după decizia de debranşare a mamei (mai ales că se ştia anul şi luna), iniţial i-a dat afară din birou şi numai în urma ameninţărilor au reuşit să-l convingă. Aş trimite şi eu o scrisoare cu confirmare la preşedinte, dar nu ştiu ce să scriu, dacă am acoperire legală (sunt unica fiică ) şi dacă pot fi luată în seamă. Îmi ajut mama şi financiar, dar nu vreau să iau de la gura copiilor ca să plătesc hoţiile altora. E vorba de aproape 800- 900 lei pe care trebuie să-i dăm în plus, adică sa-i facem " cadou".
@ ynocentta conform legi 230/2007 cum se calculeaza si se repatizeaza cheltuielile ptr caldura ? pe numar de calorifere ? cu toate ca acum 14 ani debransarea s-a facut de o firma autorizata , aceasta firma a determinat si SET-ul ? cum poate calcula administratorul caldura daca un apartament nu isi modifica suprafata utila si doar nr de calorifere , si ptr acestea probabil nu se cunoaste suprafata radianta , conducerea asociatiei este acoperita de lege . mai ales ca ulterior anului 2006 debransarea partiala este ilegala
Să înţeleg că de acum va plăti pt 4 camere, chiar dacă numai 2 au calorifere ?
Până acum 2 ani au avut contoare, acum sunt pe pauşal. Nimeni de la administraţie nu i-a atras atenţia că ar fi în ilegalitate. Probabil nu ştiu nici ei. Oricum vă mulţumesc din suflet pt implicare şi sfaturi. Vă doresc o seară frumoasă şi dacă mai aveţi vreo sugestie o primim cu drag.
@anemonacapsa daca spuneati de la inceput ca pana acum doi ani ati beneficiat de contorizare alta ar fi fost discutia ,
@anemonacapsa

Daca sunteti din Bucuresti si nu mai aveti in posesie procesul-verbal de debransare, mergeti la sediul de sector al RADET si solicitati o copie a procesului-verbal de debransare.
Daca sunteti din alt oras, atunci la furnizorul local.
Daca nu va pot da o copie dupa procesul verbal de debransare, atunci sa va dea in scris ca apartamentul mamei dvs este debransat si ce suprafata a ramas incalzita.
Daca RADET sau furnizorul local nu va au in evidenta, sunteti buna de plata.
Faptul ca v-ati debransat cu acordul asociatiei si cu o firma autorizata nu este suficient. Procesul trebuie finalizat cu obtinerea unui proces-verbal din partea furnizorului de energie termica.

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Fond radet prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans sergiu_paul88 sergiu_paul88 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele ... (vezi toată discuția)
Caldura radet rosurobert72 rosurobert72 buna ziua.ma numesc Robert si locuiesc in bucuresti sect 6.in urma cu 3 ani am ramas fara calorifere(au fast furate in timp ce zugraveam),nu am mai cumparat ... (vezi toată discuția)