avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe trecerea de pietoni

Ieri , am fost implicat intr-un accident cu victime. Victima a fost un copil, in urma impactului copilul nu a fost lovit asa tare, deoarece eu l am avut in mana si m am uitat la el, dar de frica el a plecat de la locul accidentului fugind si eu am incercat sa l prind dar nu am mai apucat. Am chemat politia la fata locului , am mers la sediul de politie si am dat declaratie , si permisul mi a fost suspendat pentru ca accidentul s a produs pe trecerea de pietoni , dar intrebarea mea este alta, cat timp are la dispozitie parintii copilului sa vina la politie ?
Exista termenul de 90 zile de la data produceri accidentului. Parintii in acest termen pot depune plangere penala pentru vatamare corporala din culpa.
In speta dumneavoastra in cazul in care parintii depun plangere, se face trimitere catre medicina legala care va stabili zilele de ingrijiri medicale. Luind in considerare ca victima a plecat de la locul accidentului 99,9% nu va avea peste 90 zile, iar dosarul dumneavoastra se va clasa cu NUP ( neincepere urmarire penala ), iar dumneavoastra o sa va alegeti cu o amenda si permisul suspendat maxim 90 zile.
90 de zile este termenul.

Dacă însă urmările sunt grave pot apărea alte probleme juridice.

Depinde și cum va este norocul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cu drept de circulatie !!! alexandru13cozzmin alexandru13cozzmin Salut, eram intr-o zi de dupa amiaza cand mergeam cu o viteza de in jur de 40km/h, eram pe banda a2a din care pe banda 1 o camioneta de la ADPP, nu am observat ... (vezi toată discuția)
Pieton acrosat pe trecere semaforizata Cangur Cangur Buna ziua , ma numesc Catalin si astazi 08.03.2016 am acrosat un pieton pe o trece de pietoni semaforizata , trecerea este asezata chiar la iesirea din sensul ... (vezi toată discuția)