avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract VC apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract VC apartament

Bună seara,
Am și eu o întrebare, în contractele de vânzare cumpărare a unui apartament întocmite la notar, se stipulează cotele părți ale soților cumpărători?
De asemenea, cotele apar în CF?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:17, 12 Noiembrie 2016
Nu, se prezuma ca au contribuit egal, prezumtia insa poate fi rasturnata la partaj.
daca pe sotie o invata cineva, cand va vinde casa ei sau cota ei si banii ii va baga la achizitionarea unei alte case, va putea stipula in contract provenienta banilor adica din valoarea de 50 mii de euro cat costa noua casa ca ex, vine nevasta cu bani proprii 10 mii, reprezentand 1/5 din valoarea casei, iar restul reprezinta fonduri comune, astfel, ea va primi o cota mai mare la partaj.
Si daca nu stipuleaza in act, tot va dovedi cu martori la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun cumpărat înainte de casatorie Octavia79 Octavia79 Am Cumpărat un apartament înaintea căsătoriei cu soțul meu..eu fiind pe numele de fata și trecut și numele soțului, după un an ne am căsătorit. Acum ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare imobil ariana14 ariana14 Buna ziua. Fiica mea casatorita impreuna cu sotul ei au cumparat un apartament. In contract se specifica urmatoarele: subsemnatii X si sotia Y intelegem sa ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)