avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari ale presedintelui asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari ale presedintelui asociatiei de proprietari si asa-zisului comitet executiv

Buna ziua , as dori sa va intreb daca e legal ca presedintele impreuna cu comitetul executiv ai asociatiei de proprietari ai blocului unde locuiesc , au dreptul sa i-a hotararea sa ne trimita sa achitam prin banca intretinerea curenta , in cazul in care nu achitam la administrator mai intai sumele restante , peenalizarile si un fond de reparatii .si apoi intretinerea pe luna curenta . Se stie ca banca percepe comision pentru orice operatiune efectuata aceasta. Eu de unde recuperez sumele achitate ca , comision bancar ?
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 09:05, 17 Noiembrie 2016
legal trebuie sa primeasca orice suma, conform vointei dumneavostra.
Pe de alta parte nu cred ca acel comision este un capat de tara...
~ Conținut șters la cerere ~
incasarea prin banca mi se pare cea mai buna solutie pentru toate asociatiile. Desfintati caseria si toata lumea sa plateasca la banca. Precis nu aveti amenajat un spatiu cu grilaj, alarma, casa de bani pentru incasarea intretineri. Incasarea intretineri se face in ordine cronologica nu cum vrea oricine din din asociatie. Adica luna cea mai veche impreuna cu penalizarea aferenta (esista o legislatie in acest sens). Sunt banci unde puteti negocia un comisin redus la incasarea prin numerar la ghiseu (undeva la 1,5 lei sau si mai putin) si zero la incasarea electronica adica prin OP. Ca sa nu mai fiti in situatia asta platitiva datoriile la zi si daca sunteti la zi nu mai aveti asemenea probleme.
Respect petru presedinte si comitet executiv.
radufradu a scris:
Se stie ca banca percepe comision pentru orice operatiune efectuata aceasta. Eu de unde recuperez sumele achitate ca , comision bancar ?

Mergeti la banca unde are asociatia contul bancar si platiti orice suma vreti dumneavoastra, direct, cu banii in mana si va asigur ca nu vi se percepe nici un comision.
Cat priveste decizia asociatiei de a se stinge debitele cele mai vechi atunci cand se incaseaza, este o decizie corecta si legala. Chiar mai mult, este in favoarea dumneavoastra, a proprietarului cu restante pentru ca la suma repartizata pe ultima luna nu se aplica penalizari pe cand la sumele mai vechi se aplica penalizari. Stingand din debitele vechi vor scade si penalizarile.

Nu credeti ca e vorba de un abuz de drept , incriminat in cod civil ?
Potrivit art. 15 din C. civ.“Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv și nerezonabil, contrar bunei credințe.” Sa stiti ca nici o banca nu accepta depunere de numerar fara sa perceapa un comision.

Alte discuții în legătură

Plata intretinere bloc teodora609 teodora609 Buna ziua As dori sa stiu daca administratorul blocului poate modifica destinatia platilor facute prin banca si anume o plata pentru intretinere curenta (fapt ... (vezi toată discuția)
Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)
Majorari intretinere (cheltuieli comune), posibilitate anulare daca platesc restantele in totalitate croco_madness croco_madness Exista vreo cale de a scapa de plata majorarilor catre asociatiile de locatari ? Stiu ca daca voi plati la zi cheltuielile comune dupa 4 ani se prescriu , insa ... (vezi toată discuția)