avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari ale presedintelui asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari ale presedintelui asociatiei de proprietari si asa-zisului comitet executiv

Buna ziua , as dori sa va intreb daca e legal ca presedintele impreuna cu comitetul executiv ai asociatiei de proprietari ai blocului unde locuiesc , au dreptul sa i-a hotararea sa ne trimita sa achitam prin banca intretinerea curenta , in cazul in care nu achitam la administrator mai intai sumele restante , peenalizarile si un fond de reparatii .si apoi intretinerea pe luna curenta . Se stie ca banca percepe comision pentru orice operatiune efectuata aceasta. Eu de unde recuperez sumele achitate ca , comision bancar ?
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 09:05, 17 Noiembrie 2016
Va postez aici prevederile din NCC
Imputatia facuta de debitor
Art. 1.507

(1) Debitorul mai multor datorii care au ca obiect bunuri de acelasi fel are dreptul sa indice, atunci cand plateste, datoria pe care intelege sa o execute. Plata se imputa mai intai asupra cheltuielilor, apoi asupra dobanzilor si, la urma, asupra capitalului.
(2) Debitorul nu poate, fara consimtamantul creditorului, sa impute plata asupra unei datorii care nu este inca exigibila cu preferinta fata de o datorie scadenta, cu exceptia cazului in care s-a prevazut ca debitorul poate plati anticipat.
(3) In cazul platii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputatia prin mentiunile corespunzatoare consemnate de el pe ordinul de plata.
Asadar nu puteti plati sume care nu au ajuns la scadenta in detrimentul sumelor restante.
Atentie! Punctul 3) se aplica dupa ce s-a aplicat punctul 2), adica nici prin banca nu puteti face plati curente neexigibile inaintea achitarii sumelor restante.
Doamnule nu exzista hotarare exzista sugestie din partea comitetului executiv,pentru dv.deoarece doriti sa achitati ce vreti dv si cum vi se pare dv corect casierul nu va poate incasa sume decat in ordine cromologica asa prevede legea daca aveti restante si doriti sa achitati ce vreti dumneavoastra o faceti cel mai usor la banca dar in contabilitatea asociatiei sumele platite sunt incasate la rand asa ca indiferent ce doriti sa platiti se achita in ordine cronologica este adevarat ca se poate achita orice suma doriti, la dv.nu cred ca este vorba de comision bancar cat de dorinta dv.de a vi se incasa numai ce doriti dumneavoastra si sa se specifice pe chitanta ce vreti dv.fara una sau alta din sumele cotelor asa la banca faceti ce vreti si nu va opreste nimeni, de obicei platile la baca sunt pentru oricine este un nou sistem de plata in romania sunt proprietari care se bucura de introducerea acestui sistem ba chiar sunt asociatii care platesc direct numai in banca noi am evoluat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere bloc teodora609 teodora609 Buna ziua As dori sa stiu daca administratorul blocului poate modifica destinatia platilor facute prin banca si anume o plata pentru intretinere curenta (fapt ... (vezi toată discuția)
Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)
Majorari intretinere (cheltuieli comune), posibilitate anulare daca platesc restantele in totalitate croco_madness croco_madness Exista vreo cale de a scapa de plata majorarilor catre asociatiile de locatari ? Stiu ca daca voi plati la zi cheltuielile comune dupa 4 ani se prescriu , insa ... (vezi toată discuția)