Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi din tara valabil pana la sfarsitul anului.Urmeaza sa divortam amiabil la notar si domiciliul copilului sa fie la tata,ea find plecata in Anglia(ea dorind o ''noua'' viata acolo)Am posibilitatea de a oferi o educatie mai buna copilului si promisiunea unui job mai bine platit in Anglia,si ajutor din toate punctele de vedere din partea fratelui meu si a familiei sale,copilul avand 8 ani si pasaport nou NU doresc sa ii intrerup anul scolar,dar vreau sa profit cumva de valabilitatea acordului de a iesi din tara cu copilul,pentru a facilita anumite acte,inscriere la un medic de familie,eventual o scoala,o adresa de deomiciliu pt. noi,mama copilului NU doreste sa semneze un nou acord pentru a putea sa ies cu fiul meu din tara .Ce se intampla daca ajung in Anglia sotia poate opri copilul acolo,poate apela la institutiile statului ...
pai returnat cui, dle avocat daca si mama se afla in Anglia din cate inteleg, dar care nu vrea sa ii dea acordul tatalui doar pentru ca asa vrea ea, ca de fapt , sa fim seriosi, o face doar din rautate?
Si eu am 2 curiozitati legate de o speta similara, poate ne lamureste un avocat.
1. Daca de ex in cazul de mai sus, tatal cere stabilirea domiciliului la el in Anglia si demonstreaza cu contract ca deja are domiciliul acolo, mai e nevoie de acordul mamei pt. iesirea din tara DACA aceasta NU solicita si ea la randul ei domiciliul copilului la ea? In acest caz n-ar fi decizia instantei suficienta pentru iesirea din tara?
2. Ce se intampla daca tatal iese acum din tara si inscrie minorul la scoala acolo aducand dovezi ca nu are cum sa lase copilul sa traiasca de unul singur in romania avand in vedere ca mama nu este interesata sa vina sa stea si sa aibe grija de el in romania?
Acum am citit a doua oara si am vazut ca doriti sa divortati la notar. De fapt mai mult dansa cred ca doreste la notar. Daca dansa isi doreste asa mult divortul puteti sa ii spuneti ca nu veti semna divortul la notar pana nu va semneaza noul acord. Ba chiar puteti sa solicitati notarului sa intruduca aceasta remarca in acordul notarial de divort. Daca dansa se opune, si spune ca nu o intereseaza divortul atunci divortati la tribunal si nu cred ca ii va conveni sa faca drumuri in romania pt procese. Plus ca daca intentati divort in instanta cred ca puteti acuza si de parasire de domiciliu, puteti solicita pensie alimentara, cheltuieli de judecata, ordonanta prezidentiala privind stabilirea domiciliului copilului la dvs pe durata procesului etc. si poate chiar custodie exclusiva in anumite conditii. Sa vedeti astfel cum dispare reaua vointa cand ii prezentati optiunile. Cel mai bine mergeti direct la un avocat sa va lamuriti mai serios.
Raspuns urgent
mayanov
sunt casatorita de 5 ani jumate nu sunt divortata dar intentionez sa divortez ,am plecat cu copilu in italia ,pe baza problemelor familiale,in curand o sa imi ... (vezi toată discuția)