avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din tara cu minorul

Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi din tara valabil pana la sfarsitul anului.Urmeaza sa divortam amiabil la notar si domiciliul copilului sa fie la tata,ea find plecata in Anglia(ea dorind o ''noua'' viata acolo)Am posibilitatea de a oferi o educatie mai buna copilului si promisiunea unui job mai bine platit in Anglia,si ajutor din toate punctele de vedere din partea fratelui meu si a familiei sale,copilul avand 8 ani si pasaport nou NU doresc sa ii intrerup anul scolar,dar vreau sa profit cumva de valabilitatea acordului de a iesi din tara cu copilul,pentru a facilita anumite acte,inscriere la un medic de familie,eventual o scoala,o adresa de deomiciliu pt. noi,mama copilului NU doreste sa semneze un nou acord pentru a putea sa ies cu fiul meu din tara .Ce se intampla daca ajung in Anglia sotia poate opri copilul acolo,poate apela la institutiile statului ...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:39, 16 Noiembrie 2016
Cred ca nu intelegeti ca nu un acord de iesire din tara rezolva problema, decat, poate, partial.
Ori cere omul in instanta stabilirea locuintei copilului in strainatate la el, ori se inteleg amiabil in privinta asta si vor putea divorta la notar. Sa scrie clar in conventia de divorta ca acest copil va avea domiciliul in Anglia cu acordul mamei si acest tata are acordul mamei pt a-i reinnoi cand va fi cazul, pasaportul.
Cum mama e tot in Anglia, daca mama nu e de acord ca acest copil sa mearga tot acolo, tatal va putea obtine cu usurinta in instanta o hotarare favorabila.
Smariusss a scris:

Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi din tara valabil pana la sfarsitul anului.Urmeaza sa divortam amiabil la notar si domiciliul copilului sa fie la tata,ea find plecata in Anglia(ea dorind o ''noua'' viata acolo)Am posibilitatea de a oferi o educatie mai buna copilului si promisiunea unui job mai bine platit in Anglia,si ajutor din toate punctele de vedere din partea fratelui meu si a familiei sale,copilul avand 8 ani si pasaport nou NU doresc sa ii intrerup anul scolar,dar vreau sa profit cumva de valabilitatea acordului de a iesi din tara cu copilul,pentru a facilita anumite acte,inscriere la un medic de familie,eventual o scoala,o adresa de deomiciliu pt. noi,mama copilului NU doreste sa semneze un nou acord pentru a putea sa ies cu fiul meu din tara .Ce se intampla daca ajung in Anglia sotia poate opri copilul acolo,poate apela la institutiile statului ...

Din care tara sa iesiti cu copilul?
Din Romania sau din Anglia?

Daca ajungeti toti in Anglia va veti judeca in Anglia.
Daca aveti un act romanesc depinde ce scrie in el.

Un mic detaliu schimba tot intr-un proces...

Ar fi bine sa consultati un avocat din Anglia ca sa va lamuriti cu ce se va intampla in Anglia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent mayanov mayanov sunt casatorita de 5 ani jumate nu sunt divortata dar intentionez sa divortez ,am plecat cu copilu in italia ,pe baza problemelor familiale,in curand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Minorul poate parasi tara fara acordul celuilalt parinte??? red_poppy red_poppy Buna ziua! Sora mea a fost casatorita cu un cetatean strain, in timpul casatorie s-a bascut si un copil, iar dupa 1 an de la nasterea copilului au ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in strainatate fara acordul tatalui rau voitor Andaxyz22 Andaxyz22 Buna ziua. Am 24 de ani si am divortat in mai 2014, atunci am primit hotararea definitiva si irevocabila de divort si bineinteles stabilindu-se custodie comuna ... (vezi toată discuția)