avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un apartament a fost vandut de catre bunic, prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, nepotului.Bunicul este o persoana agresiva, are probleme cu alcoolul si face dese amenintari la viata si bunastarea nepotului si a mamei sale, pleaca cu noptile si spune ca a fost dat afara din casa. Poate acesta, bunicul, sa atace actul de vanzare-cumparare atata timp cat nepotul respecta clauza de uzufruct viager, si daca da, in ce masura are drept de castig? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:40, 13 Noiembrie 2016
Buna ziua,
De atacat poate sa atace orice-si doreste.
Atata timp cat nu poate si proba .......
Nepotul trebuie sa poata dovedi in orice moment ca nu a interzis bunicului accesul in imobil prin neschimbarea incuietorilor si faptul ca bunicul are macar un set de chei de la casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract vanzare cumparare cu uzufruct viager anamaria8130 anamaria8130 Am si eu o intrebare.am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager intre mine si bunicul meu.in acest contract mai este trecut si sotia lui de a doua ... (vezi toată discuția)