avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasirea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasirea

Buna seara. Cum se sanctioneaza depasirea mai multor vehicule pe un pod? Nu am procesul verbal deoarece nu l am semnat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicustef30 , utilizator 10:03, 14 Noiembrie 2016
Nu conteaza ca ati depasit unul sau mai multe, depasirea pe pod e interzisa.
Bine ca nu ati ramas fara permis, ati fi stiut de-atunci.
Daca erati curios sa stiti cat " ati luat" , de ce nu ati semnat pv-ul ?
Oare cat mai trebuie sa treaca pana soferul roman va afla ca semnarea pv-ului nu inseamna ca e de acord cu ce scrie in el, ci numai ca a luat la cunostinta ?

(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:

e) nerespectarea regulilor privind depasirea;

(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;

(2) Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului.

Asteptati-va la 500 de lei. O sa va uitati pe pv daca puteti plati pe jumatate in 2 zile ( calendaristice, nu lucratoare fara a socoti ziua cand ati primit pv-ul. )
Platiti jumatate din amenda si apoi contestati in termen de 15 zile, daca dvs credeti ca aveti motiv de contestatie.

Permisul mi l a retinut. Voiam sa stiu pe cat timp , dupa cate cunosc ar trebui sa fie 30 zile . Exista bposibilitatea sa mi l retina mai mult? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv politia rutiera cristicarnisca cristicarnisca Buna seara Este primul meu subiect pe care il deschid (pana acum am fost doar cititor)dar nevoia ma face sa apelez la D-voastra. De curand am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am fost implicat în data de 26.07 intr un accident ... Iulian-Andrei Iulian-Andrei Buna ziua. Am fost implicat în data de 26.07 intr un accident de circulație soldat cu pagube materiale( 2 mașini , atingerea unui cap de pod care nu a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un proces verbal de contraventie? ContSters168963 ContSters168963 Buna seara. Am si eu 2 intrebari : astazi mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului . Politistul mi-a ... (vezi toată discuția)