Nu conteaza ca ati depasit unul sau mai multe, depasirea pe pod e interzisa.
Bine ca nu ati ramas fara permis, ati fi stiut de-atunci.
Daca erati curios sa stiti cat " ati luat" , de ce nu ati semnat pv-ul ?
Oare cat mai trebuie sa treaca pana soferul roman va afla ca semnarea pv-ului nu inseamna ca e de acord cu ce scrie in el, ci numai ca a luat la cunostinta ?
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
e) nerespectarea regulilor privind depasirea;
(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;
(2) Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului.
Asteptati-va la 500 de lei. O sa va uitati pe pv daca puteti plati pe jumatate in 2 zile ( calendaristice, nu lucratoare fara a socoti ziua cand ati primit pv-ul. )
Platiti jumatate din amenda si apoi contestati in termen de 15 zile, daca dvs credeti ca aveti motiv de contestatie.
Permisul mi l a retinut. Voiam sa stiu pe cat timp , dupa cate cunosc ar trebui sa fie 30 zile . Exista bposibilitatea sa mi l retina mai mult? Va multumesc