avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Problema Declanșare airbaguri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Problema Declanșare airbaguri

Buna ziua , in urma cu câteva zile tatăl meu a avut un accident , având o viteza de peste 50 km /h si neavând timp/vizibilitate a lovit automobilul din fata , problema este ca a avut centura dar airbagurile nu au funcționat , precizez ca automobilul a fost achiziționat din reprezentanta in 2007, întrebarea mea este daca se poate face un caz de judecată pentru nefuncționarea airbagurilor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:46, 15 Noiembrie 2016
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect,,era necesar a furnizati minimum de date relevante
Chiar daca vehiculul este prevazut cu airbeguri,trebuie sa cunoasteti ca exista anumite situatii cand desi tehnic acestea se afla in stare de functionare,exista anumite zone din caroserie=
puncte moarte,unde in caz de impact airbagurile nu se deschid ex zona din fata aripa/bara
Mulțumesc pentru răspuns , automobilul este un Hyundai accent 2007 , automobilul sa lovit frontal de fundul altuia , viteza de deplasare era de peste 50km/h, partea frontala a mașini este distrusă , mașina nu mai funcționează , cred ca in aceste condiții aibagul ar fi trebuit sa funcționeze, va rog sa imi spune-ți ce informații var ajuta , va mulțumesc !
Daca vehiculul a avut impactul in opartea din fata,mai mult ca sigur ca punctul de contact intre caroserii a fost in punctul mort=zona faruri,zona intre grila fata si aripa-situatie in care calculatorul nu actioneaza airbagurile
Numai expertiza tehnica poate concluziona fara exhivoca succesiunea de evenimente
Dv ati constatat in final lovitura frontala fara a putea preciza cu certitudine punctul de impact intre cele 2 caroserii implicate in evenimentul rutier

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare accident rutier talex talex In februarie 2008 am avut un accident rutier in care eu sunt vinovat. Circulam in afara localitatii cu 70Km/h (intr-o zona cu limita de 60km/h) cf. expertizei ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Lovit din spate si gasit vinovat de producerea accidentului. happyface happyface Cu 2 luni in urma am fost implicat intr-un bizar accident rutier fiind lovit din spate .In momentul impactului ma aflam pe acelasi sens de mers cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)