avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament cu chiriaşi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament cu chiriaşi

Bună ziua. Eu şi fratele meu am închiriat un apartament unei familii pe un an. Se poate legal să vindem cuiva apartamentul dacă noul proprietar e de acord să menţină chiriaşii timp de un an? Chiriaşii au dreptul de a se opune legal schimbării proprietarului?
Cel mai recent răspuns: Vladimir1971 , utilizator 17:35, 14 Noiembrie 2016
Chiriașii nu au dreptul sa se opună decât dacă aveți clauze în contract.
Daca il vindeti cu chiriasi cu tot si in conditiile in care exista un contract de inchiriere inregistrat la ANAF atunci se poate considera ca imobilul este grevat de sarcini iar in contractul de v/c trebuie stipulat acest fapt.

Noul proprietar trebuie sa incheie un alt contract de inchiriere pe care sa il inregistreze la autoritatea fiscala.

Daca il cumpara fara a se specifica faptul ca exista chiriasi iar acestia nu elibereaza imobilul de bunavoie cumparatorul va trebui sa ii evacueze.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Chiriașii nu au dreptul sa se opună decât dacă aveți clauze în contract.

Există un contract scris unde se menţionează părţile, durata, preţul, tot. Nu există vreo menţiune referitoare la vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie cu schimbare de proprietar adrianpop79 adrianpop79 buna tuturor,as vrea sa ma lamuriti daca se poate intr-o situatie in care eu sunt chirias cu contract de chirie inregistrat la Admin.Finantelor Publice, iar ... (vezi toată discuția)
Conditii reziliere contract (inregistrat legal la administratia financiara) inainte de termen in cazul vanzarii imobilului de catre proprietar nadgob86 nadgob86 Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura in cazul in care eu am contract legal inregistrat la administratia financiara valabil pina in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)