avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare apartament cu cadastru mai vechi
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare apartament cu cadastru mai vechi

Detin un apartament pentru care a fost facut cadastru in anul 2003 dar nu a fost intabulat la vremea respectiva.
Se poate face intabularea cu cadastrul vechi sau trebuie refacut?
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:09, 22 Noiembrie 2016
Cadastrul este valabil atat timp cat exista imobilul.
Este necesar alt cadastru numai in situatia in care ati adus modificari care necesita autorizatie
Am discutat cu cei care au facut cadastrul in 2003 si m-au informat ca nu mai este valabil si trebuie refacut deoarece trebuie facut cu nu stiu ce coordonate stereo sau meteo. Le-am pus la dispozitie cadastrul facut de ei si au spus ca trebuie sa masoare din nou.
Conform modificari survenite la legislatia cadastrului, inainte masuratorile cadastrale se realizau cu metrul,dar alesii nostrii in structurile statului ,au apreciat ca mult mai corecte si precise sunt masuratoriler prin satelit,stereo-desi cu aceste ultime unitati de masura in multe situatii rezulta diferente intre real si scriptic
Fiind vorba despre cadastru executat in 2003 nu ar trebui sa rezulte modificari de suprafete in cazul utilizarii ultimei proceduri impuse de alesii parlamentari
Succes !
Buna seara,
Pentru inceput am rugamintea de a nu mai raspunde in cazul in care nu cunoasteti deloc domeniul, mai mult incurcati.
Pentru ca vorbim de un apartament nu discutam de masuratori efectuate in Sistem de proiectie "stereografic 1970", acest sistem se foloseste pentru masuratori efectuate la terenuri.
In 2003 cand dvs. ati facut "cadastru" ati avizat un releveu (schita) si ati primit un numar cadastral, urmand ca sa faceti intabularea la judecatorie( care nu s-a finalizat). Conform legislatiei aparute ulterior, numerele cadastrale neintabulate pana in anul 2014 se anuleaza. In momentul de fata cadastru (partea tehnica) si intabularea se executa impreuna, in acelasi tip de lucrare, pe acelasi flux. Masuratorile se refac, deoarece releveul trebuie executat in format digital, odata cu modificarea legislatiei s-a schimbat si formatul anexelor. Deci, trebuie refacut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Intabulare stefanc72 stefanc72 Am un cadastru la un teren intravilan facut in anul 2005, am fost la OCPI sa fac intabularea terenului pentru a putea vinde o patre din acest teren si aici mi ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)