avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pentru PF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pentru PF

buna ziua
sotul meu are un pf infiintat in anul 2008 ,are activitate desfasurata in prima luna si de atunci pana azi nu s-a mai desfasurat nimic dar cu toate acestea a primit de la administratia financiara adresa ca are de platit impozit, e normal ?
ce trebuie sa faca pentru a nu plati un impozit pe ceva ce nu s-a desfasurat?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:16, 3 Septembrie 2009
Persoanele fizice platesc un impozit anual impartit in patru rate (trimestre) .Acestea sunt obligate sa plateasca acest impozit indiferent daca realizeaza sau nu venituri in acel an.
VILISOR a scris:

buna ziua
sotul meu are un pf infiintat in anul 2008 ,are activitate desfasurata in prima luna si de atunci pana azi nu s-a mai desfasurat nimic dar cu toate acestea a primit de la administratia financiara adresa ca are de platit impozit, e normal ?
ce trebuie sa faca pentru a nu plati un impozit pe ceva ce nu s-a desfasurat?
va multumesc anticipat.

1. Impozitul este aferent veniturilor aferente anului 2008;
2. Vedeti ce s-a declarat in Declaratia 200;
3. Vedeti cum ati completat Declaratia estimativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din pfa si din cim pentru concediu crestere copil Ashyma Ashyma Buna seara, Beneficiez de venituri din PFA de anul acesta (PFA deschis pe 22 aprilie) cat si venituri din contract indivual de munca. Voi naste in luna ... (vezi toată discuția)
Contabilitate-impozit pe venit intreprindere individuala DonCurent DonCurent buna ziua,am incercat sa duc la fisc declaratia 200 si nu a vrut sa o primeasca momentan spunind ca termenul e 15 mai sau eventtual 25 mai si nu o poate ... (vezi toată discuția)
Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)