daca o declaratie se ia fara avocat in cazul asistentei juridice obligatorii intervine nulitatea absoluta si se poate face plangere pentru abuz in serviciu?
Confirmarea declaratiei dupa ce a fost data fara aparator nu este la randul ei legala daca avocatul s-a prezentat ulterior ce aceasta a fost data si semnata de faptuitor ( sau suspect).
Daca isi mentine declaratia data anterior pe formularul de invinuit e alta chestiune.
Nimeni nu poate fi obligat sa dea o declaratie impotriva vointei sale.La solicitarea partii,trebuie sa i se asigure asistenta juridica din oficiu,daca nu are aparator ales.In alta ordine de idei ,este foarte greu a se demonstra ca i s-a ""smuls"" o declaratie .Procedura penala arata dreptul de a fi aparat,si nu instituie aceasta ca obligatie pt.organele de urmarire penala.
Se spune ca inca oamenii mai sunt batuti pe la politie.
Ca o fi sau nu asa noi nu avem unde sa stim.
Deci, o declaratie ar mai putea fi totusi smulsa daca e vorba de agresiuni fizice sau chiar morale.
Interesant e si faptul ca instantele au inceput sa fie mai atente la aceste aspecte.
Eu am intalnit un client cu sange dupa ureche.
Cu o zi inainte nu avea nimic ( fusese retinut 24 de ore)X-(
Instanta a inteles ca trebuie sa il puna in libertate.
Nu recunoscuse invinuirea ce i-a fost adusa si cred ca se incerca sa se gaseasca un tap ispasitor la o tahharie facuta ( dar nu sunt convins ca fapta exista) asupra unor persoane de etnie rroma.Era vorba de cca 500 grame de aur.
Abuz
cristiursa
UNEI PERSOANE II SUNT RIDICATE /RIDICATE SILIT ANUMITE INSCRISURI CARE POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBA LA FINALUL CERCETARILOR DOVEDINDU-SE CA ACEASTA PRESOANA ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere
cris_deo
Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)