avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz in serviciu

daca o declaratie se ia fara avocat in cazul asistentei juridice obligatorii intervine nulitatea absoluta si se poate face plangere pentru abuz in serviciu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:27, 31 August 2009
Confirmarea declaratiei dupa ce a fost data fara aparator nu este la randul ei legala daca avocatul s-a prezentat ulterior ce aceasta a fost data si semnata de faptuitor ( sau suspect).
Daca isi mentine declaratia data anterior pe formularul de invinuit e alta chestiune.

avocat Claudiu Lascoschi
Nimeni nu poate fi obligat sa dea o declaratie impotriva vointei sale.La solicitarea partii,trebuie sa i se asigure asistenta juridica din oficiu,daca nu are aparator ales.In alta ordine de idei ,este foarte greu a se demonstra ca i s-a ""smuls"" o declaratie .Procedura penala arata dreptul de a fi aparat,si nu instituie aceasta ca obligatie pt.organele de urmarire penala.
Se spune ca inca oamenii mai sunt batuti pe la politie.
Ca o fi sau nu asa noi nu avem unde sa stim.
Deci, o declaratie ar mai putea fi totusi smulsa daca e vorba de agresiuni fizice sau chiar morale.
Interesant e si faptul ca instantele au inceput sa fie mai atente la aceste aspecte.

avocat Claudiu Lascoschi
Doar daca se poate demonstra agresiunea.Cei care mai practica asemenea metode de convingere sunt doar niste neaveniti...pe cale de disparitie,totusi.
Eu am intalnit un client cu sange dupa ureche.
Cu o zi inainte nu avea nimic ( fusese retinut 24 de ore)X-(
Instanta a inteles ca trebuie sa il puna in libertate.
Nu recunoscuse invinuirea ce i-a fost adusa si cred ca se incerca sa se gaseasca un tap ispasitor la o tahharie facuta ( dar nu sunt convins ca fapta exista) asupra unor persoane de etnie rroma.Era vorba de cca 500 grame de aur.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz cristiursa cristiursa UNEI PERSOANE II SUNT RIDICATE /RIDICATE SILIT ANUMITE INSCRISURI CARE POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBA LA FINALUL CERCETARILOR DOVEDINDU-SE CA ACEASTA PRESOANA ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)
Cine e responsabil sa aduca probe acuzatul sau cel care acuza? myyxalanx myyxalanx Sunt gestionar si in urma unui inventar la care a iesit o suma mare de bani lipsa, patronul ma ameninta cu proces penal, desi la o discutie fata in fata pe ... (vezi toată discuția)