avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pamant

Reclamantul vrea doar partea lui iar unul din parati vrea si partea reclamantului si restul partilor de pamant. In afara de reclamant doar un singur parat nu doreste sa i cedeze partea paratului ce solicita tot pamantul. Paratul care vrea toate partile nu vrea nici sa participe financiar la cheltuielile de cand a inceput procesul, reclamantul cheltuind singur pana acum destui bani. Abia dupa 1 an de la inceperea procesului, timp in care reclamantul a adunat acte la dosar si a cheltuit bani, acest parat a solicitat intregul pamant. Acesta e si unul din motivele pentru care reclamantul vrea sa renunte, pentru ca se prelungeste prea mult procesul, si nu mai face fata financiar, are si 70 ani si e si cu picior amputat. Poate face cerere de inchidere a procesului, specificand toate aceste motive? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 15:18, 18 Noiembrie 2016
Reclamantul poate oricand renunta la judecata, dar daca renuntarea intervine dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului il poate obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecata facute de parat;

daca renuntarea survine la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate sau la unul din termenele ulterioare, renuntarea nu se poate face decat cu acordul expre sau tacit al celeilalte parti;

daca paratul a formulat si cerere reconventionala, se va judeca aceasta cerere in continuare
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pamant ro_red_rosu ro_red_rosu Reclamantul vrea doar partea lui iar unul din parati vrea si partea reclamantului si restul partilor. In afara de reclamant doar unul singur nu doreste sa i ... (vezi toată discuția)
Succesiune ro_red_rosu ro_red_rosu cel care a deschis proces pentru succesiune poate solicita inchiderea acestuia, chiar daca pierde banii folositi? Daca stia ca va fi \"atacat\" renunta de a ... (vezi toată discuția)
Cerere renuntare judecata TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Vreau sa renunt la un proces pe care l-am intentat, contestand o amenda! Deja martorii au fost citati! Termenul e pe 4 aprilie! Mai pot face cerere ... (vezi toată discuția)