avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lamurire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lamurire

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti cu privire la aspectul legal al urmatoarelor documente:
1. Regulamentul pentru conducerea prin dispecer este aprobat de ANRE(institutie aflata in subordinea parlamentului, deci superior unui minister), regulament ce este obligatoriu şi se aplică de către personalul de conducere operaţională al tuturor centrelor de dispecer şi de personalul operaţional din centralele electrice, staţiile electrice, instalaţiile consumatorilor şi zonele de sistem al altor ministere, indiferent de titularul gestiunii, ale căror instalaţii fac parte din sistemul electroenergetic-SE.
2. Instructiuni pentru conducerea prin dispecer energetic feroviar nr.356aprobat de ministrul transporturilor, instructiuni ce au la baza regulamentul prin dispecer mai sus mentionat.
Instructiunile se elaboreaza in baza legilor si a regulamentelor si roluil lor este acela de a explica si detalia anumite articole din REGULAMENT/LEGE si nu acela de a modifica sensul acestora, cel putin asa stiu eu.
Intrebarea fireasca se pune la modul in care aceste instructiuni contin articole cu sensuri si interpretari diferite fata de Regulament, modifica inclusiv definitii, deci mai pot fi luate de bune dpdv legal?
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 16:00, 17 Noiembrie 2016
Am primit acest raspuns de la un fost coleg...este ok?
O norma juridical de forta inferioara nu poate modifica o norma de nivel superior. Din punct de vedere legal aceste acte inferioare sunt date in aplicarea celor superioare deci, nu le pot modifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care are greutate in instanta sanda2s sanda2s Buna seara. Solicit un raspuns competent pentru rezolvarea unei probleme de serviciu in domeniul energiei electrice. Care din urmatoarele Ordine au ... (vezi toată discuția)
Lamurire sanda2s sanda2s Buna ziua, Va propun spre dezbatere urmatoarea speta: - sunt dispecer sef in cadrul unui compartiment de dispecerat si conform fisei postului am in ... (vezi toată discuția)
Mentiuni pe cim, instanta? sanda2s sanda2s Acum 4 ani am dat examen pentru ocuparea functiei de dispecer energetic feroviar sef. Dupa documentari privind aceasta functie am constatat ca aceasta nu ... (vezi toată discuția)