avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Valabilitate contract
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Valabilitate contract

Adunarea generala a asociatiei de proprietari a hotarat in prima sedinta ca presedintele sa incheie un acord de asociere si reprezentare juridica cu o asociatie existenta in cartier.
Aceasta asociatie are incheiat un contract de administrare tehnica, de contabilitate si casierie cu o societate cu raspundere limitata, care are obiect de activitate prevazut la codul CAEN 6832 - Administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract.
SRL-ul are angajati proprii pentru administrarea tehnica si casierie, iar pentru serviciile de contabilitate a incheiat un contract cu o firma de profil.
Este corect acest contract? Nu era mai bine ca serviciile de contabilitate si casierie sa fie efecuate de personal angajat de asociatia de proprietari pentru a avea un control operativ si riguros asupra documentelor si fondurilor banesti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:17, 16 Noiembrie 2016
Activitatile intr-o asociatie de proprietari pot fi facute de personal propriu sau externalizat unei firme de administrare. Fiecare varianta are avantaje si dezavantaje iar punctul comun il reprezinta banii, cu cat sunt platiti si unii si altii.
In cazul de fata nu vad motivul asocierii cu o alta asociatie in conditiile in care presedintele poate contracta direct cu o firma de administrare. Doar daca nu are vreun smen cu presedintele ceilalte asociatii si isi iau fiecare comision. C-asa-i in tenis!
Solicitati presedintelui contractul de asociere si vedeti care sunt costurile asocierii si administrarii.
Presedintele este acelasi pentru ambele asociatii!
Se intelege ca este proprietar si in cealalalta asociatie de proprietari. In acest caz poate fi considerat un conflict de interese intrucat nu poate semna contractul de asociere din ambele parti!
Chiar daca este presedinte in 2 asociatii de proprietari trebuia sa semneze contracte de administrare separat ptr fiecare asociatie.
Solicitati informatii cu privire la contractul de asociere dintre asociatii si vedeti daca platiti ceva celeilalte asoc de proprietari.
Presedintele este proprietar decati la un bloc din asociatia de cartier.
El a semnat acordul de asociere, in calitatea de presedinte, la ambele asociatii.
Pentru a fi ales presedinte al unei asociatii de proprietari legea 230 prevede ca persoana respectiva sa fie proprietar in asociatie.

Cum a fost ales presedinte in asociatia in care nu este proprietar??

In acest caz toate documentele semnate in calitate de presedinte al asociatiei unde nu este proprietar sunt nule de drept. Pe cale de consecinta atat contractul de asociere dintre asociatii cat si cel cu firma de administrare sunt nule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Raport de munca intr-o asociatie de locatari Cornel  Vasile Cornel Vasile Problema care s-a pus in ultima vreme institutiile abilitate este daca [b]o asociatie de locatari [/b]poate incheia sau nu contracte individuale de munca ... (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)