avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea unei proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea unei proprietati

Buna seara.sunt minora,bunica mea vrea sa imi treaca apartamentul pe numele meu si as vrea sa stiu daca se poate si cam cat ar costa.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:37, 31 August 2009
Daca esti minora, in nici un caz nu poti fi avocat!
pentru a avea raspunsurile la intrebarea ta, e bine sa te adresezi la un notar si el iti va spune cum se poate face o astfel de tranzactie si cat costa, potrivit locatiei si valorii apartamentului.
Bunica dumneavoastra poate transfera dreptul de proprietate asupra unui bun printr-un act de donatie sau unul de vanzare -cumparare ,incheiat , ad validitatem, in forma autentica.
Insa reprezentantul legal (unul dintre parinti )(in cazul in care minorul nu a implinit varste de 14 ani ) isi exprima acordul de vointa in vederea perfectarii acestui act , sau , in cazul in care minorul are mai mult de 14 ani , doar incuviinteaza actele .
Opereaza fie o reprezentare , fie o asistare .
ContSters101773 a scris:

Buna seara.sunt minora,bunica mea vrea sa imi treaca apartamentul pe numele meu si as vrea sa stiu daca se poate si cam cat ar costa.
In primul rand, Ioana Stoica te-a indrumat ce trebuie sa faci pentru a incheia un act de vanzare-cumparare, eu merg pe ideea asta! Altfel, sa o ajuti pe bunica ta, care te iubeste foarte mult, in masura in care are dorinta sa fii tu proprietara acelui apartament!
Mergi la un notar cu actul imobilului pentru a-ti spune care sunt costurile tranzactiei, in functie de locatia imobilului, de confortul, de compunerea acestuia, de etajul la care este situat, de anul fabricatiei etc.
Ori este donatie, ori este contract de vanzare-cumpărare, taxele notariale sunt aceleaşi. Astfel, daca bunica nu mai are copii in viata, este buna o donatie, deoarece este foarte clar ca vanzarea nu va fi valabila deoarece nu se va achita niciun pret!
Actele minorului trebuie incheiate de reprezentantul sau legal sau incuviintate de acesta, dupa caz. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare apartament melcisor melcisor Buna ziua! Socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru. Asta se va face bineinteles cu act de vanzare cumparare. Poate cineva sa ma ajute cu niste ... (vezi toată discuția)
Anulare act donatie tsk766 tsk766 Un act de donatie pentru un imobil (un teren) facut in fals in 1974* poate fi anulat numai prin instanta? Sau exista si alte cai? *Bunicii au donat unei ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare sau donatie ? Annita Annita Buna ziua, Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor. Intrebarea este, ... (vezi toată discuția)