Am cumparat o masina noua, euro 6, cu motor de 1.8 benzina si am platit ca sa o inmatriculez 1500ron . Inmatricularea si plata s-a facut luna trecuta.
Doresc sa imi recuperez banii dar am inteles ca nu mi se vor da decat data dau statul in judecata.
Masina nu intentionez sa o vand, o voi tine minim 9 ani.
Nu am experienta cu instantele, intrebarea mea e ce acte am nevoie si cum anume sa procedez pentru judecata, asta daca pot face asta singur, daca imi trebuie avocat - cat ar fi un onorariu decent pentru suma asta?
Nu trebuie sa va judecati pentru a va recupera taxa.Trebuie doar sa mergeti la anaf.Aveti nevoie de copia si originalul actului de identitate, copia si originalul cartii masinii. Se retin copiile actelor. Taxa se restituie in transe. Mi s-a spus as primi prima transa, - mi-am depus aceste acte in ultima zi a lunii oct. 2016, 20% a sumei platite, in luna ian. 2017. Cautati pe net legea conform careia se restituie taxa.
Am fost. Mi-au spus ca nu se recupereaza taxa pentru masinile noi.
Ulterior a fost si unul din parinti cu o cerere in care sa-mi scrie raspunsul negativ (ca ulterior sa-l pot contesta in instanta).
Nu au vrut sa-i primeasca cererea si sa-i dea numar de inregistrare pe ea! Cum vi se pare asta?
Ce ma sfatuiti sa fac: sa trimit cererea prin posta, sa ii reclam in alta parte?
Ce spuneti dvs este gresit. Am primit raspuns oficial ce cerere mea a fost respinsa, motivarea nu e clara (nu o pot atasa aici). Deci trebuie sa merg in instanta. Rugamintea mea, e cine ma poate indruma (care sunt pasii in mare) pentru a ma judeca cu ei?
Timbru de mediu
Remus47
Am platit timbru de mediu in ian .2014. Stiam ca se restituie aceasta taxa , dar la ANAF scrie ca taxa de mediu este inca in viguare si ca cei care au platit ... (vezi toată discuția)