avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mai mult la masuratori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mai mult la masuratori

In anul 1970 am cumparat de la mama mea un teren de 800 mp -pentru ca in acte nu se putea trece mai mult ,de fapt curtea avea aprox 1400 mp. Acum doresc sa fac intabulare si la cadastru a rezultat o suprafata de 1400 mp. Terenul respectiv a ramas cu aceleasi vecinatati de atunci si pana acum si era mostenirea mamei de la parinti. Cum pot dovedi acest fapt sau dobandi suprafata in plus de 600 mp?
Decretul Lege 42/1990 la Art 8 mentioneaza "Terenul aferent casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi gradina din jurul acestora, în zonele cooperativizate, constituie proprietatea particulară a deţinătorilor; acestea pot fi înstrăinate şi lăsate moştenire" dar cei de la cadastru si Primaria spun ca diferenta de 600 mp este a primarie.
Dupa parerea mea terenul de 600 mp este al meu dar Primaria spune ca numai un ordin de prefect poate sa mi-l dea mie.
As dori sa stiu sa stiu parerea unor specialisti,pot angaja un avocat pentru acest fel de consulatie juridica. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:13, 15 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Formulati cerere scrisa la primarie si solicitati un raspuns scris si intemeiat legal.
daca raspunsul nu este conform dorintelor dumneavoastra sau nu vine deloc in termen de 30 de zile va adresati instantei in Contencios administrativ.
Puteti sa incercati si o uzucapiune de 30 de ani conform vechiului cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare diferenta de teren imarius imarius In anul 1970 am cumparat de la o persoana o suprafata de 800 mp teren intravilan pe care la randul ei o mostenise in urma cu 30 de ani. In realitate suprafata ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate, drept funciar, reconstituire in baza decretului lege 42 din 1990, teren aferent casei excounselor excounselor Cunoasteti sa se fi desfasurat, in zonele cooperativizate, o procedura de recunoastere a dreptului de proprietate in baza art. 8 din Decretul- Lege 42 din ... (vezi toată discuția)
Despre un decret dat de ceausescu privind stabilirea proprietatii crip crip Buna ziua.Va rog daca poate cineva sa ma ajute sa aflu care este numarul decretului si anul (decret din regimul Ceausescu) cand sa stabilit proprietatea numai ... (vezi toată discuția)