avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata impozitului pe salariii de catre srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata impozitului pe salariii de catre srl

Sunt administrator la un s.r.l., m-am angajat si timp de 7 luni pana ce mi-am inchis contractul de munca nu am platit impozitul pe salarii care trebuia sa-l plateasca societatea.Finantele mi-au inaintat plangere la Politia Economica si cei de acolo mi-au trimis citatie acasa sa ma prezint la ei cu anumite acte ale societatii.Eu nu sunt in tara momentan pentru a da declaratii la Politie.Intrebarea mea este ce patesc ?Mentionez ca nu pot ajunge acum in tara, ma poate reprezenta un avocat?M-au incadrat la serviciu de investigare a fraudelor, dosar penal.Care e procedura standard in aceste situatii?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:42, 31 August 2009
silvia1505b a scris:

Sunt administrator la un s.r.l., m-am angajat si timp de 7 luni pana ce mi-am inchis contractul de munca nu am platit impozitul pe salarii care trebuia sa-l plateasca societatea.Finantele mi-au inaintat plangere la Politia Economica si cei de acolo mi-au trimis citatie acasa sa ma prezint la ei cu anumite acte ale societatii.Eu nu sunt in tara momentan pentru a da declaratii la Politie.Intrebarea mea este ce patesc ?Mentionez ca nu pot ajunge acum in tara, ma poate reprezenta un avocat?M-au incadrat la serviciu de investigare a fraudelor, dosar penal.Care e procedura standard in aceste situatii?
Stimata silvia 1505b, prin ceea ce ati postat: sunteti in tara sau nu? Plecand din tara, erati adminastratorul acelui s.r.l.? Ati postat problema, ca si cum altcineva are probleme!!!! Pe cale de consecinta, sunteti in acea culpa pana se va demonstra, in instanta penala, ca nu sunteti vinovata de acuztiile care vi se aduc.
Nu sunt in tara, sunt in continuare administrator la societate pentru ca nu am reusit sa inchid activitatea la Registrul Comertului, sunt plecata tocmai pentru a munci si a face rost de bani pentru a plati obligatiile catre stat.Ma intereseaza care e procedura celor de la Politie din moment ce eu nu pot da declaratii deocamdata, e bine sa dau telefon Inspectorului care se ocupa de cazul meu si sa ii explic situatia societatii sau sa pun pe cineva sa ma reprezinte?Daca se face plata impozitului datorat cazul merge mai departe?
Faptul ca nu sunteti in tara nu va disculpa de obligatiile pe care le aveti fata de statul roman in calitate de administrator al acelei societati! Ca ati plecat din tara din motivele dvs. fiscul din Romania nu este interesat! Recomandarea ar fi sa plaiti o parte din datorii, prin... sunt multe cai! Reveniti!
Folosim internetul pentru comunicare si asta ne da posibilitatea de a vorbi grosolan sau de a judeca fara a cunoaste prea multe date, stiam si eu ca nu ma disculpa faptul ca sunt plecata, daca citeati mai atent intrebarile mele,stimate Domn Todorioan intelegeati ca pe mine ma interesau etapele pe care le parcurge un dosar ca al meu.Educatia primita si principiile nu ma lasa sa obtin banii de care am nevoie prin cai neortodoxe!Probabil nu aveati cu cine sa vorbiti in seara asta si v-ati dat cu parerea ...
Daca aveti posibilitatea, vorbiti cu reprezentantul Politiei care se ocupa de dosarul dvs., explicati-i ca nu sunteti in tara si incercati sa clarificati problemele societatii, va va spune el ce este de facut.
Recomandarea mea este sa achitati datoriile la Finante, impreuna cu penalitatile de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii catre stat! gabriel1987 gabriel1987 Buna Ziua, am si eu o problema care ma deranjaza de ceva timp. In anul 2009 din lipsa banilor am preluat o firma cu datorii undeva la 100.000 ron, acum 1 ... (vezi toată discuția)
Acuzata de delapidare anca5886 anca5886 am reusit sa obtin informatii de la politie....se pare ca sunt acuzata de delapidare, prejudiciul fiind o sticla de vin de 14 lei si alte pretentii pe care le ... (vezi toată discuția)
Citatie doina1963 doina1963 Stimate domn/doamna, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema extrem de acuta. Sunt administratorul unei societati comerciale si in martie 2010 am intrat ... (vezi toată discuția)