avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... suma plata pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

suma plata pensie

Buna ziua, va rog sa imi spuneti, conform noii legi care da posibilitatea de a plati anticipat contributia la pensii, care este suma de plata, pentru o persoana care mai are trei ani pana la implinirea varstei de pensionare, dar inca nu are vechimea necesara..Exista posibilitatea de a plati anticipat contributia la pensii pentru perioada ramasa, si care este suma, aceasta suma se poate plăti eșalonat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: solomcarmendamiela , utilizator 13:20, 16 Noiembrie 2016
Se poate cumpara vechime pentru ultimii 5 ani din urma daca in aceasta perioada nu a fost asigurat in sistemul public de pensiii.
Suma este de aproximativ 2900 de lei/an.
Se poate asigura pentru viitor.
Se plateste aproximativ 250/luna.
Se poate plati anticipat doar pentru un an.
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime morosanucarmen morosanucarmen M-am nascut pe 4 decembrie 1953 . Am lucrat timp de 25 ani si 6 luni (din care peste 10 ani la Intr. Antibiotice) . Am facut facultatea la zi timp de 4 ani . ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala DanielaCanareica DanielaCanareica Mama mea e nascuta pe 6.11.1956 si are 37 de ani vechime , cand poate iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Contract individual cas ralucapascal ralucapascal Buna dimineata, In prezent am un venit net de 1200 lei, aproximativ 34 de ani vechime (nascuta in martie 1963) Doresc sa inchei un contract individual ... (vezi toată discuția)