Buna ziua, va scriu pentru ca am o problema serioasa la munca prin care mi se solicita sa-mi dau demisia. M-am internat vineri cu fetita mea de 10 ani in spital, aceasta fiind operata de urgenta avand apendicul inflamat, iar la echografie i s-au depistat rinichi hipotonici si piatra la rinichi, urmand un tratament cu antibiotic perfuzabil. Am trimis vineri sefului meu un mail prin care am solicitat sa mi se dea cateva zile libere din zilele mele pe acest an si am si sunat pe adjunct, seful mare fiind plecat din tara.azi la venirea la serviciu mi s-a specificat ca trebuia sa fac cerere cu o zi inainte si neavand aceasta cerere practic figurez ca am lipsit nemotovat si cel mai bine ar fi sa-mi dau demisia. Mentionez ca am de la spital chitanta cu care am platit internarea si un bilet dat de medic in care scrie ca mi s-a cerut internarea cu copilul din lipsa de personal. Ce pot face in acest caz?
Nu trebuie sa va dati demisia, ci trebuie sa incercati sa primiti un numar de inregistrare pentru cererea dvs. de concediu. Puteti obtine de la medicul de familie certificat de concediu medical pentru dvs. pe motiv ca trebuie sa stati cu copilul bolnav. Daca nu va primesc cererea, trimiteti-o pe fax (cu confirmare de primire) sau pe mail.
Angajatorul nu are voie sa desfaca contractul de munca atat timp cat sunteti in concediul medical pentru niciun motiv. Daca incearca sa inceteze contractul de munca fara acordul dvs. ar trebui sa faca dovada faptului ca din cauza absentelor nejustificate repetate este afectata activitatea societatii. Or atata timp cat aveti documente justificative nu poate fi vorba de asa ceva.
Daca nu va mai primesc la munca sau va desfac contractul de munca, acest lucru ar fi abuziv si poate fi atacat cu succes in instanta de judecata pentru obtinerea reaincadrarii pe functie si a veniturilor neachitate.
Este important insa sa nu semnati demisia sau vreun acord de incetare a relatiilor de munca.
Azi am venit normal la serviciu si-mi indeplinesc toate sarcinile. Concediu medicul nu-mi poate da intrucat copilul are peste 7 ani si nici medical pentru mine nu as dori sa iau fara un motiv intrucat au mesajele mele si pot dovedi ca mint. Cu dovezile de la spital incerc sa merg mai departe si sper sa cadem la pace pana la urma. Va multumesc mult.