Buna, va scriu din Deva, sunt proaspata administrator de bloc :">. Am o problema cu niste proprietari, in sensul ca, de ani de zile ocupa uscataria scarii pentru a-si depozita mobila, ceea ce nu este corect fata de ceilalti locuitori , acestia fiind nevoiti , sa isi usuce hainele afara pe sarma. Nu mi se pare normal , ca numai dansii sa posede cheie de la aceasta incapere.
I-am somat de 2 ori sa isi scoata mobila de acolo , uscatoria este proprietate comuna , si nu au dreptul sa o ocupe . Nu vor. Ieri am avut o discutie mai aprinsa cu ei , in urma careia nu am rezolvat nimic. Au inceput sa recurga la amenintari , ca ma prind pe strada , ca ma pandesc. Eu nu vreau sa cedez, desi sincer, imi este cam frica. Probabil ca fac asta si pentru ca sunt mai tanara de felul meu :">si au impresia ca ma pot santaja. M-am gandit sa ii dau in judecata ca m-au jignit, insa nu am martori , vecinii nu ies cand e vb de asa ceva , si nu ma sustin, dar VOR SA FOLOSEASCA USCATORIA. Nu stiu ce sa fac, nu exista o cale legala de a-i scoate de acolo , ceva ordin judecatoresc ceva...
Sunteti asociatie de proprietari? Aveti comitet executiv si presedinte asociatie? Ei trebuie sa puna ordine in asociatie, nu Dv. Un administrator este un angajat al asociatiei si nu someaza proprietarii (chiar daca acestia abuzeaza in dauna celorlalti).
Dv. prezentati presedintelui de asociatie situatia, daca n-o cunoaste pana acum, si el impreuna cu comitetul vor face ce e de facut.
Desi unele ofense , sunt , cu-adevarat , deranjante, in anumite situatii , chiar merita ignorate (pentru a nu pierde timp , si a nu va epuiza propriile resurse din cauza unor comportamente nepotrivite ale altora - ma refer la infractiunile de insulta /calominie , care , care regula , primesc , printr-o rezoltutie motivata , solutia neinceperii urmaririi penale ).
Pentru inceput , notificat-i , puneti-le in vedere ca uscatoria reprezinta un bun proprietate comuna fortata si perpetua , toti ceilalti copartasi avand un drept egal de folosinta asupra acesteia si ca, in caz de refuz al solutionarii diferendului pe cale amibila , veti sesiza instanta de judecata.
Sigur , daca situatia se agraveaza , si dau curs din nou amenintarilor , sau recurg la orice alte acte ilicite , agentii de politie pot interveni , creand , poate , in mintea acestora , o idee ca unele acte care nu-s tocmai in regula pot fi sanctionate .
Sustineti-va punctul de vedere , acceptarea totala sau partiala a unui eveniment nu va directioneaza care o solutie valida , conduce doar la mentinerea acestuia.
Da stiu , ca nu sta in puterea administratorului sa faca aceste evacuari, ci presedintele este cel care ar trebui sa ia masuri . La noi in bloc , nu vrea nimeni sa se bage in comitete, nimeni nu are timp , desi , cand intervine o problema care ii afecteaza personal , toti sar ca arsi , iar presedintele este mai mult cu numele , implicarea lui este egala cu 0 .
da suntem asociatie de proprietari .
Daca nu vrea nimeni sa se bage in comitet, atunci lasati-i in plata domnului sa se certe intre ei, pana s-or hotari sa intre-n randul lumii. Mai ales cei care sunt nedreptatiti. Dv. aveti destule atributii si nu e cazul sa va puneti nervii la incercare, sa fiti amenintata si jignita.
Parerea mea este ca un administrator care se respecta ia initiativa si gospodareste imobilul respectiv ca si cum ar fi proprietatea sa! De aceea sfatul meu este sa faceti plangere la politie pentru amenintari fiindca situatia nu poate sa ramana asa si daca vreti sa mai ridicati capul din pamant in fata locatarilor asta este solutia! Altfel toata lumea va spune ca ati cazut "la pace" cu ei!
In al doilea rand , asa cum v-a spus si Ioana , trebuie sa ii notificati printr-un executor judecatoresc (costa doar 150 RON notificarea) cu afisare la avizierul unde se plateste intretinerea dar si pe usile locuintelor lor ca , in termen de 24 de ore sa isi ridice mobilierul in caz contrar urmand sa le faceti plangere penala pentru tulburare de posesie , iar mobilierul sa fie inventariat si scos in fata blocului!
O sa vedeti schimbare de atitudine fiindca , din pacate , oamenii nu stiu de vorba buna ci numai de forta! Iar cand cineva va ameninta trebuie sa reactionati fiindca altfel , in timp , va pierdeti credibilitatea , increderea si , pe deasupra , tot dvs veti fi cea care se va uita pe strada in urma! Nu cei care ameninta!
Va doresc curaj si atitudine!=D>