avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar .. .nelinistit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar .. .nelinistit

Buna, va scriu din Deva, sunt proaspata administrator de bloc :">. Am o problema cu niste proprietari, in sensul ca, de ani de zile ocupa uscataria scarii pentru a-si depozita mobila, ceea ce nu este corect fata de ceilalti locuitori , acestia fiind nevoiti , sa isi usuce hainele afara pe sarma. Nu mi se pare normal , ca numai dansii sa posede cheie de la aceasta incapere.
I-am somat de 2 ori sa isi scoata mobila de acolo , uscatoria este proprietate comuna , si nu au dreptul sa o ocupe . Nu vor. Ieri am avut o discutie mai aprinsa cu ei , in urma careia nu am rezolvat nimic. Au inceput sa recurga la amenintari , ca ma prind pe strada , ca ma pandesc. Eu nu vreau sa cedez, desi sincer, imi este cam frica. Probabil ca fac asta si pentru ca sunt mai tanara de felul meu :">si au impresia ca ma pot santaja. M-am gandit sa ii dau in judecata ca m-au jignit, insa nu am martori , vecinii nu ies cand e vb de asa ceva , si nu ma sustin, dar VOR SA FOLOSEASCA USCATORIA. Nu stiu ce sa fac, nu exista o cale legala de a-i scoate de acolo , ceva ordin judecatoresc ceva...

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:50, 1 Septembrie 2009
Sunt deacord apropape cu tot ce s-a scris aici. Numai ca majoritatea actiunilor sugerate pot fi initiate de presedinte si comitet. Dv , ca administrator puteti sa ajutati, sa concepeti notificari, somatii, actiuni in instanta, etc. dar toate in numele conducerii si cu semnatura presedintelui asociatiei.
Asa este legal , cu toate ca este prea democratic. Si sa ma explic de ce este prea democratic pentru ca sunt patit .
In asociatie sunt mai multe uscatoare inchiriate vecinilor (80 -100 lei/luna). Dar un uscator e folosit doar de 3 familii ( din 46 de pe scara) pentru depozitat mobilier, muraturi si altele fara ca acestia sa-l inchirieze sau sa plateasca ceva asociatiei. Ei spun ca una din familii chiar mai usuca rufele acolo. Am discutat in comitet si-am propus ca si acestia sa plateasca o chirie egala cu a celorlalte uscatoare sau , daca nu le convine sa-l inchiriem altui vecin , ca magazie, debara, care ofera chiar mai mult. S-a lasat cu mare suparare . Unul din cei 3 era membru in comitet. Un alt membru a propus sa plateasca o suma modica de 10 lei/luna , "asa ca sa fie bine" si l-a rugat pe cel suparat sa discute cu ceilalti 2 vecini si sa vina la asociatie sa se faca contract......
Ce credeti ca s-a intamplat ? Dupa 2 zile luam la cunostinta de demisia din comitet a celui care ocupa uscatorul . Si-a dat demisia datorita "divergentelor de opinii din comitet " . Poftim cultura !
De asta spuneam ca prea multa democratie strica !
Multumesc mult de raspunsuri .

Din pacate adriantot , are dreptate. Am vb si cu presedintele, dar dansul nu vrea sa intre " in gura oamenilor" , ma rog, ma abtin . :(( . Cum spuneam si ieri , oameni doresc sa foloseasca uscatoria pentru uscat haine , nu doresc sa inchirieze nimic.
Comitetul executiv la noi , e ca si inexistent ... desi proprietari doresc adunari generale in care sa se discute probleme referioare la cladirea unde locuiesc , te trezesti ca din toti cei convocati vin cativa , iar cei din comitet nu vin deloc :))
Stiti cum e. toate formele astea exista pe hartie , dar faptic ... mai greu . Si se trezeste administratorul cu toata populatia pe cap, desi le explici de presedinte, ca el face si drege , ala nu se baga , si tot la tine vin pentru lamuriri .
Daca proprietarii l-au ales , eu nu am niciun drept sa il destitui .. si probabil ca din cauza asta l-au ales, niciodata nu are absolut nicio initiativa , si toata lumea traieste fericita dupa regulile lor...
MIHAI GRIGORE a scris:

In al doilea rand , asa cum v-a spus si Ioana , trebuie sa ii notificati printr-un executor judecatoresc (costa doar 150 RON notificarea) cu afisare la avizierul unde se plateste intretinerea dar si pe usile locuintelor lor ca , in termen de 24 de ore sa isi ridice mobilierul in caz contrar urmand sa le faceti plangere penala pentru tulburare de posesie , iar mobilierul sa fie inventariat si scos in fata blocului!

poate face asta in nume personal doar daca este vorba despre o proprietate privata, personala.
uscatoria, fiind o parte comuna, nu are niciun drept sa ceara dinsa asa ceva, cu de la sine putere, in lipsa unei decizii a AG sau CE, cu atit mai mult cu cit administratorul este un simplu angajat al asociatiei. iar orice document pe care l-ar emite nu ar avea oricum nicio valoare fara stampila asociatiei, stampila care ar trebui sa se afle in posesia presedintelui sau, in lipsa mai indelungata a acestuia, la vicepresedinte.
deci aceasta initiativa trebuie sa vina din presedintelui avind in spate o decizie a comitetului executiv, in conformitate cu legea 230/2007 si HG 1588/2007
O scrisorica la domnu Presedinte si acesta, in comitetul executiv, sa ia o decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheie unica la uscatorie! a21alex a21alex Buna ziua, de cateva luni sunt presdintele unui bloc. Una din primele initiative a fost aceea de a propune locatarilor blocului pentru siguranta si securitatea ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului oana truica oana truica in urma cu aproximativ 3 ani uscatoria blocului in care locuiesc era folosita drept wc public si sala de jocuri de noroc pt. golanii cartierului.Locuind la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria blocului, pe perioada renovarii? adela05 adela05 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Buc. Renovez apartamentul, procedura care dureaza aproximativ o luna, o luna jumatate. Am pus afis pe usa de la ... (vezi toată discuția)