avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar .. .nelinistit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar .. .nelinistit

Buna, va scriu din Deva, sunt proaspata administrator de bloc :">. Am o problema cu niste proprietari, in sensul ca, de ani de zile ocupa uscataria scarii pentru a-si depozita mobila, ceea ce nu este corect fata de ceilalti locuitori , acestia fiind nevoiti , sa isi usuce hainele afara pe sarma. Nu mi se pare normal , ca numai dansii sa posede cheie de la aceasta incapere.
I-am somat de 2 ori sa isi scoata mobila de acolo , uscatoria este proprietate comuna , si nu au dreptul sa o ocupe . Nu vor. Ieri am avut o discutie mai aprinsa cu ei , in urma careia nu am rezolvat nimic. Au inceput sa recurga la amenintari , ca ma prind pe strada , ca ma pandesc. Eu nu vreau sa cedez, desi sincer, imi este cam frica. Probabil ca fac asta si pentru ca sunt mai tanara de felul meu :">si au impresia ca ma pot santaja. M-am gandit sa ii dau in judecata ca m-au jignit, insa nu am martori , vecinii nu ies cand e vb de asa ceva , si nu ma sustin, dar VOR SA FOLOSEASCA USCATORIA. Nu stiu ce sa fac, nu exista o cale legala de a-i scoate de acolo , ceva ordin judecatoresc ceva...

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:50, 1 Septembrie 2009
doamna elga a spus clar :
Un administrator este un angajat al asociatiei si nu someaza proprietarii (chiar daca acestia abuzeaza in dauna celorlalti).

ea administreaza asociatia in conformitate cu deciziile AG ai CE, nu dupa vointa personala, in conformitate cu legea 230 si hg1588 din 2007
treaba cu executorul judecatoresc tot presedintele trebuie sa o faca in urma unei sedinte a CE sau AG, el fiind detinatorul stampilei (pina la predarea mandatului) fara de care orice act al asociatiei este o simpla hirtie igienica
dat fiind faptul ca uscatoria este un spatiu comun si ar trebui sa fie folosit de toti proprietarii si chiriasii proprietarilor, se poate impune in sedinta AG sau CE plata unei chirii pentru cel care ocupa abuziv acel spatiu comun. sa i se puna in vedere acest lucru ... ori plateste ori elibereaza spatiul cu pricina. repet ... aceasta decizie nu trebuie sa apartina administratorului ci comitetului executiv (CE)
la plata unei chirii m-am gandit si eu , problema este ca eu nu vreau sa dau in chirie spatiul, eu vreau ca acesta sa fie folosit conform destinatiei sale, si nu ca spatiu de depozitare .
oricum eu nu le raspund la injurii , desi te cam afecteaza. iar de lasat , nu ii voi mai lasa , pentru ca vreau sa si amenajez , sa repar ce este de reparat , sa zugravesc.

Oricum multumesc inca o data pentru sfaturi , chiar imi sunt de folos. Ma gandeam , sa le trimit o recomandata , prin posta , prin care sa ii somez sa elebereze spatiul , si daca nu dau curs acesteia , sa apelez la instanta .
As fi inteles , sa imi ceara un ragaz , pentru a le depozita in alta parte , dar cand comportamentul devine suparator, nu doresc sa tolerez...
Vorba romanului, cu cat esti mai intelegator , cu atat esti luat drept ....
Ideal ar fi ca si proprietarii sa imi fie alaturi , eu lupt pentru ei , nu pentru mine personal . Dar cum am spus .. asteapta sa le faca altii dreptate. Si i-as fi lasat in " plata domnului" dar vreau sa duc pana la capat acest demers , tocmai pentru a le arata ca nu joc eu dupa cum canta ei .
Veti crea un precedent si in curand va veti transforma in "mama ranitilor" pentru unii si .......nu zic cum pentru altii. Si nu intotdeauna vor fi aceeasi, isi vor mai schimba rolurile, dupa cum le vor dicta interesele. Atentie mare in ce va bagati! Una e sa administrezi si alta e sa somezi. Daca sunteti revoltata, sunteti pentru ca probabil locuiti in acelasi bloc (scara), dar functia de administrator nu va da niste drepturi in plus ca proprietar.
Dincolo de aspectul legal va dau dreptate, dar atentie si pana unde duceti actiunea. Cum bine a zis @felix34 toate intreprinderile pe care le veti face va trebui sa poarte stampila Asociatiei, adica acceptul si implicarea presedintelui, pentru ca stampila asociatiei o detine presedintele si nu administratorul.
Am facut toata aceasta vorbire ca sa intelegeti unde se afla granita intre legal si nelegal, asta pentru ca vreti sa implicati si alte instante din afara asociatiei.
In rest, laudabila initiativa impotriva tuturor trogloditilor care fac ce fac si se latesc pe o proprietate care nu este a lor...... :)
alinutza81_23_11 a scris:

Ma gandeam , sa le trimit o recomandata , prin posta , prin care sa ii somez sa elebereze spatiul , si daca nu dau curs acesteia , sa apelez la instanta .

Atentie la aceasta initiativa!Legea 230/2007 confera aceasta prerogativa DOAR presedintelui Asociatiei!:)
Somatiile vin din partea Comitetului Executiv si nu de la administrator, indiferent de natura lor!
alinutza81_2
Cu atat mai mult ca esti si proprietar, ti se incalca un drept de folosinta.
Cred ca ar trebui sa tii seama de parerile Stoica Ioana si Mihai Grigor.

Alte discuții în legătură

Cheie unica la uscatorie! a21alex a21alex Buna ziua, de cateva luni sunt presdintele unui bloc. Una din primele initiative a fost aceea de a propune locatarilor blocului pentru siguranta si securitatea ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului oana truica oana truica in urma cu aproximativ 3 ani uscatoria blocului in care locuiesc era folosita drept wc public si sala de jocuri de noroc pt. golanii cartierului.Locuind la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria blocului, pe perioada renovarii? adela05 adela05 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Buc. Renovez apartamentul, procedura care dureaza aproximativ o luna, o luna jumatate. Am pus afis pe usa de la ... (vezi toată discuția)