avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul cote comune caldura si dezafectarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul cote comune caldura si dezafectarea caloriferelor de pe scara

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :

Intru- un bloc cu 11 garsoniere pe etaj. Blocul este de L. Din ce am inteles latura lunga (scuzati dar nu stiu daca ma exprim corect si sper sa intelegeti la ce ma refer) a fost despartita din constructie cu o usa (inchisa acum de admnistratorul si presedinte cu cheie la care au acces doar cei 10 proprietarii) de latura mica

Pe latura mica mai sunt urmatoarele spatii : o garsoniera, 2 lifturi, o boxa si accesul pe scara + ghena.

Usa si geamul de la ghena sunt foarte vechi si foarte frig iarna.

Din aceasta cauza administratorul a decis sa taie caloriferul de pe casa scarii si sa inchida usa de care vorbeam mai sus.de asemenea caloriferul din capatul acestui hol a ramas in picioare.

Prin acest lucru garsoniera ramasa are la usa o temperatura foarte scazuta (usa deja incepe sa rugineasca) spre deosebire de culoareul inchis in care temperatura este foarte ridica.

Toate garsonierele platesc acceasi parte comuna la caldura, dar garsoniera "singuratica" nu beneficiaza de toate drepturile ca celelalte 10 garsoniere.

Ce parere aveti despre situatie ?

e corect ca au taiat caloriferele ? e corect ca au inchis acea usa despartitoare ?
e corect ca si garsoniera din latura mica sa plasteasca aceeasi parte comuna?

unde pot face sesizare pentru acest lucru in afara de presedinte si admnistrator cu care nu ma pot intelege ?

multumesc






Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Cosmin Tudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:35, 17 Noiembrie 2016
Nu e corect ce vi se intampla. Asta arata ca populismul, abuzul de pe pozitie de forta, miserupismul majoritatii si a reprezentantilor ei fata de interesele minoritatii sunt raspandite in societatea noastra incepand de la functiile cele mai inalte in stat pana, iata, la un amarat de presedinte de bloc.

Singur nu veti putea face mare lucru in afara de a chitai. Uniti-va toti proprietarii aflati in aceeasi situatie si faceti presiune pe presedinte si administrator sa conecteze la loc caloriferele aflate pe casa scarii.
E clar ca dv. platiti o caldura pe care nu o aveti - pentru ca v-a fost taiata - dar la impartirea cheltuielilor lucrul acesta nu se remarca, iar pe de alta parte, dincolo de plata in sine, e vorba de a va bucura de un confort termic, daca nu la fel cu al celorlalte garsoniere de pe latura mare, macar imbunatatit fata de situatia actuala.

Puteti reclama si la RADET deconectare ilegala si, in final, puteti actiona asociatia in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a coloanelor 61dan 61dan Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza ... (vezi toată discuția)
Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la repartitoare de caldura Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna ziua locuiesc intr-un bloc de garsoniere din bucuresti , as dori sa renunt la repartitoarele de caldura pentru ca in blocul meu sunt intre cei cativa ... (vezi toată discuția)