avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rampa persoane cu handicap locomotor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rampa persoane cu handicap locomotor

As dori sa stiu daca Asociația de proprietari este obligată să construiască rampa de acces pentru locatarii cu handicap.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:07, 18 Noiembrie 2016
Nu exista aceasta obligativitate ptr asociatiile de proprietari.
Acum cateva zile am primit o asemenea solicitare de la un proprietar. Am discutat-o in sedinta de comitet si-am decis sa amplasam o asemenea rampa. Acum cautam solutia tehnica, firma care sa o faca si instaleze...
O fi sau nu obligatia asociatiei (ca si a altor entitati, institutii...) noi o sa rezolvam favorabil problema pentru ca rampa este acum necesara unui proprietar dar poate fi necesara in viitor si altor persoane cu probleme, parintilor ce-si transporta copii in carucioare...
Am mai raspuns pe aceasta tema.
La noi, un proprietar are un copil cu probleme locomotorii. Cat copilul a fost mic, s-a descurcat, mai in brate, mai cu un landou, desigur cu liftul.
Cand copilul a crescut, nu s-a mai putut (bloc P+10), cu lift, proprietarul locuieste la et. 8, astfel ca a solicitat acceptul pentru a construi o rampa din lemn. Omul a construit-o singur in cateva ore de munca. Este si acum pe casa scarii, desi este plecat din bloc, insa mai sunt cateva mamici cu copii mici, apoi cam toata lumea o foloseste cand vin de la piata cu un carucuior plin cu legume.
Cine doreste sa primeasca niste fotografii cu acest plan inclinat, le trimit pe mail, cu placere - macar, asa ca idee!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)
Constructie rampa intrare in bloc pentru persoana cu dizabilitati fizice margaux margaux Buna ziua, va rog frumos daca cineva stie sa ma indrume in cazul in care bunica mea este acum paralizata si nu se mai poate deplasa decat in fotoliul ... (vezi toată discuția)
Cum pot obliga asociatia de proprietari sa construiasca rampa de acces pentru carucioare daca am copil mic si folosesc carucior? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Locuiesc intr-un bloc de aproximativ doi ani si inca de la inceput am solicitat administratorului si presedintelui sa construiasca rampa pentru acces usor cu ... (vezi toată discuția)