avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfintare firma

Buna ziua,

Am o intrebare, daca ma puteti ajuta cu un raspuns as fi recunoscatoare.Exista o firma, cu 2 asociati, unul are 90% iar celalalt 10%. Cum poate asociatul cu 90% sa desfiinteze firma, in conditiile in care asociatul cu 10% nu vrea nici sa preia firma, nu vrea nici sa desfiinteze firma, nici sa o cedeze celuilalt asociat. Acum a sosit clipa in care trebuie platit impozitul forfetar, iar asociatul cu 10% nu contribuie cu nimic, nu-i pasa de nimic, iar asociatul cu 90% trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a plati acel impozit, pentru ca firma nu a avut profit si incasari de mult mult timp. Este o situatie neplacuta pentru asociatul cu 90% pentru ca are multe datorii si se bazeaza doar pe salariul primit de la o alta firma la care este angajat, firma pe care o detine neavand profit deloc.
Ce se poate face in cazul acesta, cu o cheltuieli minime?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 11:40, 31 August 2009
Cel mai bun lucru ar fi dizolvarea societatii, dar asta presupune costuri mari. Din pacate, avand 90 de procente din aceasta societate cam tot atatea procente aveti si responsabilitati. De exemplu..daca ati avea profit...dvs vi se cuvine proportional cu partile sociale detinute. veste buna este ca puteti face cu aceasta societate ce doriti...doar sunteti majoritar, puteti chiar sa il excludeti pe partener...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea sau vinderea partii unui asociat catre alt asociat in detrimentul tertului asociat mariamem mariamem Buna ziua. Vreau sa stiu daca un asociat cu acelasi procent ca al meu are dreptul sa vanda sau sa cedeze partea lui din firma celuilalt asociat pe motivul ca ... (vezi toată discuția)
Necesitatea continuarii functionarii unui srl de la 2 asociati la asociat unic apostolramona apostolramona Buna ziua, Mama mea are un SRL in asociere cu o prietena. De cativa ani- peste 5,6 ani acest din urma asociat nu a mai initiat nici un fel de activitate, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma inactiva - recuperare masina inscrisa pe firma marfan marfan Buna ziua, Am o firma, suspendata in 2010 si declarata inactiva in 2011. Pana si contul bancar i-a fost desfiintat, practic e pe butuci. Vreau sa o ... (vezi toată discuția)