avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare drum de servitute

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de un drum de servitute.
Am o constructie, proprietate personala, accesul la sosea facandu-se pe un drum de servitute, care este proprietatea vecinului, dar pe care eu am drept de servitute (accesul vecinului la sosea se face tot pe acest drum).
Acest drum nu este delimitat in nici un fel, noi am tot cerut sa fie facut un gard, dar ni s-a spus ca nu-l obliga nimeni sa delimiteze servitutea de curtea lui, din moment ce el este proprietarul, iar noi avem doar drept de trecere.
Exista vreo lege sau vreun act in acest sens? Nu trebuie totusi sa existe o delimitare clara?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Frigioiu52 , utilizator 11:59, 24 August 2021
Dar in cazul in care drumul de acces este proprietate comuna se poate delimita prin imprejmuire ? Drumul de acces cu latimea de 4m a rezultat in urma unei dezmembrari iar vecinul abuzeaza parcand masinile pe acest drum ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)
Obstructionarea accesului la casa a autovehicolului HeniuV HeniuV In primul rand scuze, am scris autovehicol, in loc de autovehicul. E putin complicat, dar sper sa ma ajutati. Suntem trei proprietari. Accesul la drumul de la ... (vezi toată discuția)