avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... termen de plata a sultei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

termen de plata a sultei

prin finalizarea unui partaj,am ramas in locuinta impreuna cu fiul nostru care e cu handicap.S-a hotarat ca trebuie sa platesc jumatate din valoarea apartamentului,desi am ramas cu datorii in banca si la persoana fizica(datorii luate in timpul casatoriei).mi-i se cere sa platesc si jumatate dintr-un garaj care e inchiriat de la primarie.va rog sa-mi spuneti cum se poate face sa platesc esalonat banii?sau care sunt procedurile de plata a sultei.tin sa subliniez ca intelegere cu fostul sot nu exista.multumesc

Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:36, 18 Noiembrie 2016
Din pacate daca sotul nu va intelege si in sentinta de partaj nu scrie un termen pana la care trebuie sa platiti sulta, aceasta trebuie platita cat mai curand altfel tatal va deschide dosar de executare si vi se va vinde apartamentul care in majoritatea cazurilor vanzarilor prin executor, se va vinde la un pret foarte mic, sub pretul pietei incat exista si posibilitatea sa acopere doar sulta sotului iar d-voastra sa ramaneti fara nimic. Putini cunosc faptul ca in cazul unui partaj, daca nu dispui de suma pentru sulta nu este deloc avantajos sa alegi sa ramai cu imobilul, risti sa pierzi tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)