avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilizare fotografii fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilizare fotografii fara acordul meu

am descoperit ca o firma de constructii isi face publicitate pe internet folosind fotografii cu lucrari realizate de alte persoane inainte de infiintarea firmei care le foloseste. fotografiile sunt facute pe proprietatea mea sau a altor persoane cu care firma nu a colaborat. pot solicita daune firmei sau bloggerului care le-a folosit
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 10:31, 18 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere daune daca fotografiile respective va apartin sau daca apareti si dvs. (in mod clar - adica vi se disting trasaturile fetei) in ele sau un membru al familiei si nu exista un acord din partea dvs. in acest sens. Daca apare doar constructia nu este nicio problema. Pai inchipuiti-va ca mergi prin New York, te pozezi cu fiecare cladire mai impunatoare si postezi fotografiile pe site-uri de socializare, bloguri de calatorii, etc. iar la final iti trimite Donald Trump nota de plata ca ai facut poza cu cladirea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o expertiza a constructiei mele Ioana Baltoiu Ioana Baltoiu Buna dimineata! Am fost afectată de lucrarile unui hipermarket, mai concret mi sau crapat pereti casei atat exterior cat si interior.Hipermaketul a a ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Folosirea fara permis a unui produs sau material publicitar pentru acel produs, marca inregistrata mariatg mariatg Reprezint -cu exclusivitate pentru Romania- un mare producator STRAIN de mobilier ale carui produse sunt, toate, marca inregistrata. Este vorba de elemente ... (vezi toată discuția)