avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DEPROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DEPROPRIETATE

Buna ziua .Eu am cumparat o casa cu curte in 1987 cu 841 metri patrati,atunci nu se facea acte pe teren decat 250 metri patrati ,in anul1994 am primit titlul de proprietate pentru 841 metri patrati ,acum dupa 11 ani cumnata fostei proprietare ma da in judecata cu un act de vanzare facut anul trecut fara cadastru si titlu de proprietate numai in baza adeverintei de punere in posesie din 1990 (fosta proprietera a decedat neavand pretentii cat a trait la acest teren ) vrea sa mi anuleze titlul de proprietate si sa mi lase numai 250 metri patrat si spre surprinderea tuturor castiga procesu . As vrea sa stiu daca instanta de judecata a procedat corect . Precizez ca comisia locala si cea judetiana mi a dat dreptate mie titlul de proprietate find corect dat .
Cel mai recent răspuns: SARKOZI lUDOVIC , utilizator 23:08, 21 Noiembrie 2005
e bine sa consultati un avocat. Studiul dosarului face cat 100 de raspunsuri pe internet sau "din auzite". Nu precizati daca aveti chitanta prin care ati cumparat; daca o aveti, decizia instantei pare stranie. Daca nu o aveti, cred ca era cazul sa va aparati invocand uzucapiunea ca mijloc de dobandire a proprietatii. E posibil insa in acest al doilea caz sa fie vorba de termenul de 30 de ani, care in cazul dvs. nu este implinit. Inca o data va sfatuiesc fie sa postati intreaga sentinta, pentru a putea fi analizata, fie sa consultati un avocat "live". Cred ca ar fi interesanta si postarea sentintei si daca puteti sa o faceti va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2005
George, Avocat
Datele prezentate in mesajul dvs. sunt insuficiente pentru a da un raspuns concret.Nu stiu imobilul a fost dobandit prin act autentic sau nu.Nu stiu daca ati avut incheiat un contract provizoriu care sa cuprinda si terenul.Ori cum mi se pare putin curioasa sentinta prin care vi s/a anulat titlul de proprietate.In opinia mea Titlul s/a emis in mod legal.In redactarea initiala a Legii nr.18/1991 se prevedea reconstituirea terenului intravilan asupra celui situat sub casa si anexe,cutii si gradinii de pe langa casa.In practica instatelor din Bihor,aceasta se limita la 1000 mp.
Simplul fapt ca elterior legislatia s/a schimbat nu poate aduce nici/o atingere drepturilor castigate.
Cert este ca,dvs veti putea lamuri din pct.de vedere juridic litigiul in care va aflati,numai prin angajarea unui avocat care desigur va studia dosarul si va vedea la concret care au fost argumentele instantei de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate Eu am cumparat o casa cu curte in 1987 cu 841 metri patrati,atunci nu se facea acte pe teren decat 250 metri patrati ,in anul1994 conform legii 18 am primit ... (vezi toată discuția)
Terenul de sub casa YRY COMPANY SRL YRY COMPANY SRL Buna ziua, Doresc consiliere in urmatoarea problema: parintii mei au decedat de foarte mult timp, dupa desul lor am vandut casa(pe acea vreme nu se vinea ... (vezi toată discuția)
Teren matressimona matressimona Buna ziua!Am si eu o intrebare.socrii mei au cumparat un teren acum 25 de ani de la o persoana,acea persoana a cumparat terenul respectiv la randul ei de la ... (vezi toată discuția)