avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teoria impreviziunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teoria impreviziunii

- x a fost obligat la plata de sulta de 10.000 euro prin sentinta.

- acum preturile au scazut vertoiginos.

se mai poate modifica cuantumul in baza teoriei impreviziunii ?

merci

Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:19, 3 Septembrie 2009
mar1000 a scris:

Teoria impreviziunii in materie civila nu este acceptata ( conform prof. Deak ) ci doar in materie comerciala.

Poate ca e putin invers. Riscul asumat de comerciant e de natura activitatii sale. In contractele civile e altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de hardship luiza2008 luiza2008 Va rog frumos sa ma lamuriti cu o chestiune...la ce se refera mai exact clauza de hardship? Stiu ca este un tip de clauza contractuala utilizata in domeniul ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)
Banca imi refuza reesalonarea irad irad Am un credit la o banca si timp de un an mi-am achitat la timp ratele. A urmat o perioada dificila din punct de vedere financiar: am fost 2 luni in concediu ... (vezi toată discuția)